Нормализован саобраћај на путу Лончари - Брчко

На магистралном путу Лончари-Брчко нормализован је саобраћај, након прекида од мјесец дана када је мост у Крепшићу срушен усљед поплава.

Босна и Херцеговина 16.06.2014 | 10:43
Нормализован саобраћај на путу Лончари - Брчко

Саобраћај је нормализован синоћ од 23.00 часа, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Саобраћај је и даље обустављен на регионалном путу Лопаре-Горња Тузла, у мјесту Веселиновац, а успорено, једном траком, саобраћа се и на магистралном путу Маглај-Добој.

На дионици аутопута Какањ-Лашва због санације клизишта данас до 17.00 часова возила саобраћају једном траком на дужини од километар.

Због клизишта и одрона на магистралним путевима Клашнице-Прњавор у Чардачанима и Шепак-Хан Поглед, те на регионалним путевима Коњевић Поље-Факовићи-Скелани, Тишћа-Цапарде и Љубовијски мост-Дрињача саобраћа се једном траком.

Једном коловозном траком, због опасности од одрона, саобраћа се и на магистралном путу Билећа-Гацко локалитет Степен, а због санације путева на магистралном путу Каракај-Цапарде и регионалном путу Братунац-Сикирић саобраћај се одвија успорено.

Због реконструкције моста преко ријеке Драгочајке у Залужанима до 27. јула на снази је потпуна обустава саобраћаја на регионалном путу Бањалука-Клашнице, дионица Дервиши-Клашнице, а саобраћај се преусмјерава на магистрални пут Бањалука-Клашнице.

Због радова на систему наплате путарине на ауто-путу Бањалука-Градишка, дионица Гламочани-Чатрња у мјесту Јакуповци, измијењен је режим саобраћаја и то тако да се на мјесту извођења радова саобраћај одвија једном коловозном траком.

До 16. јула трају радови у оквиру пројекта система водоснабдијевања на магистралном путу Бањалука-Јајце, дионица Српске Топлице-Карановац и регионалном путу Карановац-Кнежево, због чега је сваким даном, осим недјеље, измијењен режим саобраћаја у времену од 7.00 до 19.00 часова.

Због деминирања терена на регионалном путу Котор-Варош - Кнежево, у насељу Вишевице, до 21. јуна, радним данима, у времену од 8.00 до 16.00 часова долазиће до повремених получасовних обустава саобраћаја.

На дионици регионалног пута Горња Вијака два-Разбој, преко моста у мјесту Драгаловци, забрањен је саобраћај свим возилима преко пет тона укупне масе и висине веће од 3,5 метра, затим на магистралном путу Брод на Дрини-Шћепан Поље за теретна возила изнад 12 тона, а на дионицама магистралних путева Тузла-Калесија у мјесту Бабајићи и Тузла-Бијељина у мјесту Сељубље обустављен је саобраћај за теретна возила преко 3,5 тоне.

Из АМС Српске возачима савјетују да возе максимално опрезно и да вожњу прилагоде стању и условима на путу.

Гранични прелази Шамац и Брчко и даље су затворени за саобраћај. На осталим граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Коментари / 0

Оставите коментар