Normalizovan saobraćaj na putu Lončari - Brčko

Na magistralnom putu Lončari-Brčko normalizovan je saobraćaj, nakon prekida od mjesec dana kada je most u Krepšiću srušen usljed poplava.

Bosna i Hercegovina 16.06.2014 | 10:43
Normalizovan saobraćaj na putu Lončari - Brčko

Saobraćaj je normalizovan sinoć od 23.00 časa, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na regionalnom putu Lopare-Gornja Tuzla, u mjestu Veselinovac, a usporeno, jednom trakom, saobraća se i na magistralnom putu Maglaj-Doboj.

Na dionici autoputa Kakanj-Lašva zbog sanacije klizišta danas do 17.00 časova vozila saobraćaju jednom trakom na dužini od kilometar.

Zbog klizišta i odrona na magistralnim putevima Klašnice-Prnjavor u Čardačanima i Šepak-Han Pogled, te na regionalnim putevima Konjević Polje-Fakovići-Skelani, Tišća-Caparde i LJubovijski most-Drinjača saobraća se jednom trakom.

Jednom kolovoznom trakom, zbog opasnosti od odrona, saobraća se i na magistralnom putu Bileća-Gacko lokalitet Stepen, a zbog sanacije puteva na magistralnom putu Karakaj-Caparde i regionalnom putu Bratunac-Sikirić saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima do 27. jula na snazi je potpuna obustava saobraćaja na regionalnom putu Banjaluka-Klašnice, dionica Derviši-Klašnice, a saobraćaj se preusmjerava na magistralni put Banjaluka-Klašnice.

Zbog radova na sistemu naplate putarine na auto-putu Banjaluka-Gradiška, dionica Glamočani-Čatrnja u mjestu Jakupovci, izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da se na mjestu izvođenja radova saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom.

Do 16. jula traju radovi u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, dionica Srpske Toplice-Karanovac i regionalnom putu Karanovac-Kneževo, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim saobraćaja u vremenu od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog deminiranja terena na regionalnom putu Kotor-Varoš - Kneževo, u naselju Viševice, do 21. juna, radnim danima, u vremenu od 8.00 do 16.00 časova dolaziće do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metra, zatim na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje za teretna vozila iznad 12 tona, a na dionicama magistralnih puteva Tuzla-Kalesija u mjestu Babajići i Tuzla-Bijeljina u mjestu Seljublje obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone.

Iz AMS Srpske vozačima savjetuju da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu.

Granični prelazi Šamac i Brčko i dalje su zatvoreni za saobraćaj. Na ostalim graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar