Принц Вилијам популарнији од баке и оца

Принц Вилијам, други у насљедном реду за британски трон, популарнији је од своје баке, краљице Елизабете ИИ, као и од свог оца принца Чарлса, који за сином заостаје за читавих 20 процената.

Свијет 16.06.2014 | 07:26
Принц Вилијам популарнији од баке и оца

Према писању лондонског "Телеграфа", војвода од Кембриџа и краљица Елизабета ИИ су убједљиво најпопуларније личности на британској политичкој сцени.

Од укупно 2.000 људи који су били обухваћени анкетом ЦомРес, 68 одсто њих се повољно изразило о младом члану краљевске породице, а 63 одсто о његовој баки.

Принц од Велса, Вилијамов отац, далеко је иза њих са 43 одсто гласова, али је и даље боље рангиран од било ког британског политичара.

Лондонском градоначелнику Борису Џонсону наклоњено је 41 одсто испитаника, британском премијеру Дејвиду Камерону 28 одсто, а Најџелу Фараџу, вођи евроскептичне странке УКИП, 26 одсто.

Слиједе вођа лабуриста Ед Милибанд, министар спољних послова Вилијам Хејг и шеф британског трезора Џорџ Озборн, које у позитивном свјетлу види око једне четвртине испитаника.

Према истраживању, рађеном за потребе дневних листова "Мирор" и "Индипендент", британском вицепремијеру Нику Клегу диви се свега 13 одсто Британаца.

Анкета је показала и да су са 34 одсто гласова лабуристи тренутно нешто популарнији од торијеваца, којима је позитивну оцјену дало 32 одсто испитаника.

Најпопуларније британске вриједности су слобода говора (48 одсто) и поштовање владавине права (34 одсто).

Коментари / 0

Оставите коментар