Бајден писао Вучићу

Ваше лидерство је од кључног значаја за продубљивање односа између наших двеју земаља. Сједињене Државе ће наставити да подржавају залагања Ваше владе да од Србије направите фактор стабилности у региону Балкана, али и изван њега - поручио је потпредседник САД председнику Владе Србије.

Србија 16.06.2014 | 07:04
Бајден писао Вучићу

Потпредседник САД Џозеф Бајден честитао је председнику Владе Републике СрбијеАлександру Вучићу именовање на ту функцију, уз поруку да ће Сједињене Државе наставити да подржавају залагања његове владе да од Србије направи фактор стабилности у региону Балкана, али и изван њега.

- Унапред се радујем нашем раду на заједничким приоритетима, укључујући промовисање економске модернизације и побољшање инвестиционе климе и јачање наших билатералних односа - навео је Бајден.

- Ваше лидерство је од кључног значаја за продубљивање односа између наших двеју земаља. Сједињене Државе ће наставити да подржавају залагања Ваше владе да од Србије направите фактор стабилности у региону Балкана, али и изван њега – поручио је потпредседник САД.
Према његовим речима, криза у Украјини је само ојачала решеност Сједињених Држава да подрже Европу, која је целовита, слободна и живи у миру.

- Уздам се у Ваше лидерство како бих био сигуран да ће Србија стајати уз своје европске партнере у подршци медјународним принципима, с обзиром на то да стремите ка правима и привилегијама чланства у Европској унији, као и на то да Србија преузима председавањеОЕБС-ом 2015. године – истакао је Бајден.

Што се тиче Босне и Херцеговине, поздрављам, наводи се даље у поруци, улогу Србије као гласа толеранције, јединства и напретка ка евроатлантским интеграцијама.

- Ваше залагање да у потпуности нормализујете односе са Косовом је од пресудног значаја, не само за остварење чланства Србије у Европској унији, већ и за побољшање живота људи у Србији и на Косову – написао је он.

Бајден је такодје, у име америчког народа, изразио дубоко саучешће због настрадалих у поплавама у Србији и другим земљама у региону.
Сједињене Државе су спремне да пруже додатну помоћ за опоравак и изградњу“, наводи се у писму потпредседника Бајдена упућеног премијеру Вучићу.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србин

16.06.2014 07:02

ГБајден,Ст цемо са НАТО агресијом на Србију бомбардирање радника жена деве, једноставно невине суверене државе само зато сто су етнички Срби !Јели то право које заговарају САД ,све које немуслимански као ви треба бомбардирати и напасти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

16.06.2014 08:03

Пиши чика Глиши!

ОДГОВОРИТЕ