Ана освојила Бирмингем!

Ана Ивановић наставила је са сјајним играма ове сезоне освојивши у Бирмингему трећу титулу, прву у каријери на травнатој подлози.

Тенис 15.06.2014 | 15:45
Ана освојила Бирмингем!

Српска тенисерка је у финалу турнира у Енглеској победила Барбору Захлавову Штрицову са 6:3, 6:2.

Ивановићева је током целе недеље у Бирмингему играла бриљанатно и на крају је апсолутно оправдала улогу првог фаворита. Ово је некада првој тенисерки света 14. титула у каријери.

Српска тенисерка је, као и у претходним мечевима на овом турниру, лосе почела. Већ у првом гему изгубила је свој сервис, али се одмах вратила у игру изједначивши на 1:1.

Ана је играла веома агресивно, посебно је нападала противницу из ритерна, па је у четвртом гему направила нови брејк и повела са 3:1. У наставку првог сета српска тенисерка је сигурно држала своје сервис гемове све до деветог гема.

Преи вођству од 5:3 Чехиња је стигла до 30:30, али Ана је добила два везана поена и добила је први сет са 6:3.

Други сет почео је сигурним сервисом Штрицове, али Ана је била упадљиво боља тенисерка. Изједначила је и након тога одмах направила брејк за 2:1. У петом гему практично је И одлучен меч. Ана је испустила три везане брејк шансе, али је ипак успела да добије тај гем, направи нови брејк и поведе са великих 4:1.

У седмом гему Ивановићева је имала две везане шансе за титулу на сервис противнице, али није их искористила, па је трофеј освојила у следећем гему - 6:2.

Коментари / 0

Оставите коментар