Ana osvojila Birmingem!

Ana Ivanović nastavila je sa sjajnim igrama ove sezone osvojivši u Birmingemu treću titulu, prvu u karijeri na travnatoj podlozi.

Tenis 15.06.2014 | 15:45
Ana osvojila Birmingem!

Srpska teniserka je u finalu turnira u Engleskoj pobedila Barboru Zahlavovu Štricovu sa 6:3, 6:2.

Ivanovićeva je tokom cele nedelje u Birmingemu igrala briljanatno i na kraju je apsolutno opravdala ulogu prvog favorita. Ovo je nekada prvoj teniserki sveta 14. titula u karijeri.

Srpska teniserka je, kao i u prethodnim mečevima na ovom turniru, lose počela. Već u prvom gemu izgubila je svoj servis, ali se odmah vratila u igru izjednačivši na 1:1.

Ana je igrala veoma agresivno, posebno je napadala protivnicu iz riterna, pa je u četvrtom gemu napravila novi brejk i povela sa 3:1. U nastavku prvog seta srpska teniserka je sigurno držala svoje servis gemove sve do devetog gema.

Prei vođstvu od 5:3 Čehinja je stigla do 30:30, ali Ana je dobila dva vezana poena i dobila je prvi set sa 6:3.

Drugi set počeo je sigurnim servisom Štricove, ali Ana je bila upadljivo bolja teniserka. Izjednačila je i nakon toga odmah napravila brejk za 2:1. U petom gemu praktično je I odlučen meč. Ana je ispustila tri vezane brejk šanse, ali je ipak uspela da dobije taj gem, napravi novi brejk i povede sa velikih 4:1.

U sedmom gemu Ivanovićeva je imala dve vezane šanse za titulu na servis protivnice, ali nije ih iskoristila, pa je trofej osvojila u sledećem gemu - 6:2.

Komentari / 0

Ostavite komentar