Одоше сви са српске "Маракане"!

Управа Црвене звезде још није решила питање жалбе, а ускоро ће се суочити и с великим кадровским проблемима. Милуновић и Весић већ отишли, спремају се Мрђа, Нинковић, Милијаш, Печник, Лазовић...

Фудбал 15.06.2014 | 15:11
Одоше сви са српске "Маракане"!

Док управа Црвене звезде ни осам дана од изрицања казне није решила да ли ће уложити жалбу на одлуку УЕФА, горући проблеми се као лавина обрушавају на "Маракану".

Тренеру Славиши Стојановићу је истекао уговор и после састанка с председником Драганом Џајићем, питање његовог статуса није још ни близу решења. Исти је случај и с већином првотимаца, који ишчекују окупљање заказано за 27. јун, али и позив руководства на појединачне разговоре.

Међутим, извесно је да Звезду чека тежак ударац у виду правог егзодуса фудбалера који су вратили титулу после шест сушних година. Ногу су повукли играчи из сенке - Лука Милуновић и Милош Весић, који су већ напустили клуб. Милуновић је издржао лош третман, затим постигао договор да оде као слободан играч и сада је у преговорима с лисабонским Спортингом, док је ове сезоне трећи голман црвено-белих већ постао члан словачких Кошица.

Њиховим стопама ће и други, пре свих најискуснији. Драган Мрђа је јавно поручио да више нема снаге да пролази голготу као претходних месеци и да сигурно одлази. Он је као најбољи стрелац лиге већ на мети иностраних клубова, баш као и Милош Нинковић који се према још незваничним информацијама договорио с челницима да добије "чисте папире" у замену за опрост целог дуга који Звезда има према њему. Искусни везиста је одраније велика жеља тренера Евијана Паскала Дипреа, код којег је претпрошле године одиграо одличних шест месеци.

На исти начин клуб би могао да се растане с многима, пошто због нагомиланих дуговања сви могу да траже раскид. Највећи проблем за Звезду биће решавање ситуације с капитеном Ненадом Милијашем и највреднијим првотимцем Дарком Лазовићем, којима се дугује по неколико стотина хиљада евра на име уговорних обавеза.

Док Милијашу због година (31) и свега што је урадио за клуб не би требало да се прави проблем око одласка (писало се о интересовању Келна и Кајзерслаутерна), с Лазовићем је другачије, јер је један од ретких на којима је Звезда очекивала добру зараду. Али, после избацивања из Европе и сазнања колико се дугује 23-годишњем Чачанину, потенцијални купци ће драстично умањити понуду. У Звезди до сада нису желели да разговарају о износу мањем од четири милиона евра, али ће објективно тешко извући и двоструко мање новца.

Стрпљење је издало и Нејца Печника који је дао огроман допринос освајању титуле и играма привукао пажњу, док је млади Александар Ковачевић велика жеља Грузијца Шоте Арвеладзеа. Тренер турског Касимпаше већ шест месеци прати неуморног везисту, спреман је да за њега добро плати, а Звезди је сваки евро преко потребан...

Када се зна да је Филип Касалица још зимус био на излазним вратима, а да су уговори истекли Бобану Бајковићу, Николи Мијаиловићу, Дејану Келхару и Јовану Крнети, јасно је да се Црвена звезда налази на драматичној прекретници, на којој је чекају корените промене на свим нивоима.

Неизвесност лебди и над статусом Абиоле Дауде. Један од најбољих странаца који је играо у Звезди, у уговору има клаузулу да клуб до 31. маја 2014. треба да се изјасни хоће ли активирати опцију наставка сарадње на још једну сезону или ће у супротном Нигеријац моћи да тражи нову средину. Из Љутице Богдана засада нема наговештаја да је било шта предузето, а Дауда се одмара у родном Лагосу и чека позив из Београда...

Коментари / 0

Оставите коментар