Odoše svi sa srpske "Marakane"!

Uprava Crvene zvezde još nije rešila pitanje žalbe, a uskoro će se suočiti i s velikim kadrovskim problemima. Milunović i Vesić već otišli, spremaju se Mrđa, Ninković, Milijaš, Pečnik, Lazović...

Fudbal 15.06.2014 | 15:11
Odoše svi sa srpske "Marakane"!

Dok uprava Crvene zvezde ni osam dana od izricanja kazne nije rešila da li će uložiti žalbu na odluku UEFA, gorući problemi se kao lavina obrušavaju na "Marakanu".

Treneru Slaviši Stojanoviću je istekao ugovor i posle sastanka s predsednikom Draganom Džajićem, pitanje njegovog statusa nije još ni blizu rešenja. Isti je slučaj i s većinom prvotimaca, koji iščekuju okupljanje zakazano za 27. jun, ali i poziv rukovodstva na pojedinačne razgovore.

Međutim, izvesno je da Zvezdu čeka težak udarac u vidu pravog egzodusa fudbalera koji su vratili titulu posle šest sušnih godina. Nogu su povukli igrači iz senke - Luka Milunović i Miloš Vesić, koji su već napustili klub. Milunović je izdržao loš tretman, zatim postigao dogovor da ode kao slobodan igrač i sada je u pregovorima s lisabonskim Sportingom, dok je ove sezone treći golman crveno-belih već postao član slovačkih Košica.

Njihovim stopama će i drugi, pre svih najiskusniji. Dragan Mrđa je javno poručio da više nema snage da prolazi golgotu kao prethodnih meseci i da sigurno odlazi. On je kao najbolji strelac lige već na meti inostranih klubova, baš kao i Miloš Ninković koji se prema još nezvaničnim informacijama dogovorio s čelnicima da dobije "čiste papire" u zamenu za oprost celog duga koji Zvezda ima prema njemu. Iskusni vezista je odranije velika želja trenera Evijana Paskala Diprea, kod kojeg je pretprošle godine odigrao odličnih šest meseci.

Na isti način klub bi mogao da se rastane s mnogima, pošto zbog nagomilanih dugovanja svi mogu da traže raskid. Najveći problem za Zvezdu biće rešavanje situacije s kapitenom Nenadom Milijašem i najvrednijim prvotimcem Darkom Lazovićem, kojima se duguje po nekoliko stotina hiljada evra na ime ugovornih obaveza.

Dok Milijašu zbog godina (31) i svega što je uradio za klub ne bi trebalo da se pravi problem oko odlaska (pisalo se o interesovanju Kelna i Kajzerslauterna), s Lazovićem je drugačije, jer je jedan od retkih na kojima je Zvezda očekivala dobru zaradu. Ali, posle izbacivanja iz Evrope i saznanja koliko se duguje 23-godišnjem Čačaninu, potencijalni kupci će drastično umanjiti ponudu. U Zvezdi do sada nisu želeli da razgovaraju o iznosu manjem od četiri miliona evra, ali će objektivno teško izvući i dvostruko manje novca.

Strpljenje je izdalo i Nejca Pečnika koji je dao ogroman doprinos osvajanju titule i igrama privukao pažnju, dok je mladi Aleksandar Kovačević velika želja Gruzijca Šote Arveladzea. Trener turskog Kasimpaše već šest meseci prati neumornog vezistu, spreman je da za njega dobro plati, a Zvezdi je svaki evro preko potreban...

Kada se zna da je Filip Kasalica još zimus bio na izlaznim vratima, a da su ugovori istekli Bobanu Bajkoviću, Nikoli Mijailoviću, Dejanu Kelharu i Jovanu Krneti, jasno je da se Crvena zvezda nalazi na dramatičnoj prekretnici, na kojoj je čekaju korenite promene na svim nivoima.

Neizvesnost lebdi i nad statusom Abiole Daude. Jedan od najboljih stranaca koji je igrao u Zvezdi, u ugovoru ima klauzulu da klub do 31. maja 2014. treba da se izjasni hoće li aktivirati opciju nastavka saradnje na još jednu sezonu ili će u suprotnom Nigerijac moći da traži novu sredinu. Iz Ljutice Bogdana zasada nema nagoveštaja da je bilo šta preduzeto, a Dauda se odmara u rodnom Lagosu i čeka poziv iz Beograda...

Komentari / 0

Ostavite komentar