На данашњи дан - дебакл Аргентине!

На данашњи дан, прије тачно 56 година, Аргентина је доживјела свој највећи пораз на Свјетским првенствима у историји. Чехословачка је те ноћи била кобна за Гаучосе и, сасвим неочекивано, прегазила Аргентинце.

Фудбал 15.06.2014 | 14:53
На данашњи дан - дебакл Аргентине!

Аргентина је на првенство у Шведску 1958. године отишла са великим амбицијама и на велика врата, након неколико високих побједа над јаким противницима и освајања Копа Америка. Прву утакмицу на првенству су поражени од Западне Њемачке са 3:1, да би у другом сусрету истим резултатом славили против Сјеверне Ирске. Одлучујућа утакмица била им је у Хелсингборгу против Чехословачке. Сви су очекивали тријумф, а онда...

Чехословачка је славила са чак 6:1 и тако нанијела највећи пораз Аргентини на Свјетским првенствима икада. Стријелци су били Ховорка и Зикан по два пута, те Дворжак и Фојрисл по једном.

Тако је 15.6. Аргентинцима остао у лошем сјећању за сва времена. Пожелимо да се сличан сценарио понови и вечерас. Не мора бити 6:1, али нека Аргентина изгуби и ми ћемо бити сретни и задовољни.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цццц

15.06.2014 23:45

Тако је - па макар да буде изједначено, бићемо сви срећни. Напред Змајеви наши!

ОДГОВОРИТЕ