Na današnji dan - debakl Argentine!

Na današnji dan, prije tačno 56 godina, Argentina je doživjela svoj najveći poraz na Svjetskim prvenstvima u istoriji. Čehoslovačka je te noći bila kobna za Gaučose i, sasvim neočekivano, pregazila Argentince.

Fudbal 15.06.2014 | 14:53
Na današnji dan - debakl Argentine!

Argentina je na prvenstvo u Švedsku 1958. godine otišla sa velikim ambicijama i na velika vrata, nakon nekoliko visokih pobjeda nad jakim protivnicima i osvajanja Kopa Amerika. Prvu utakmicu na prvenstvu su poraženi od Zapadne Njemačke sa 3:1, da bi u drugom susretu istim rezultatom slavili protiv Sjeverne Irske. Odlučujuća utakmica bila im je u Helsingborgu protiv Čehoslovačke. Svi su očekivali trijumf, a onda...

Čehoslovačka je slavila sa čak 6:1 i tako nanijela najveći poraz Argentini na Svjetskim prvenstvima ikada. Strijelci su bili Hovorka i Zikan po dva puta, te Dvoržak i Fojrisl po jednom.

Tako je 15.6. Argentincima ostao u lošem sjećanju za sva vremena. Poželimo da se sličan scenario ponovi i večeras. Ne mora biti 6:1, ali neka Argentina izgubi i mi ćemo biti sretni i zadovoljni.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

cccc

15.06.2014 23:45

Tako je - pa makar da bude izjednačeno, bićemo svi srećni. Napred Zmajevi naši!

ODGOVORITE