НДП: Влада је сасвим неодговорна

Посланик НДП-а Крсто Јандрић изјавио је данас да Влада Републике Српске не може и не треба да се одрекне одговорности и "да постоји нешто што се зове морална одговорност, које овдје нема".

Република Српска 15.06.2014 | 15:03
НДП: Влада је сасвим неодговорна

Јандрић је на сједници Народне скупштине Републике Српске рекао да је Влада Јапана, након што је ту земљу погодио разорни цунами, поднијела оставку као морални чин.

Он је истакао да Влада не би изгубила ништа овим моралним чином, нити би други добили зато што би формирали Владу.

Јандрић је предложио да се парламентарне странке одрекну средстава за изборну кампању у корист страдалих од поплаве.

Посланик СДС-а Лазар Миркић рекао је да у предложеним актима није примијетио да је роба и сировина привредних субјеката уништена у поплавама обухваћена неким видом накнаде.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Књаз Милос

15.06.2014 14:59

Која то дрзава у свијету, да не казем ентитет (а ми смо једини у свијету са таквим уредјењем, мада смо си дали име Репубилка Српска), има своје канцеларије за лобирање? Да ли се нпр. кад вец спомињу Свицарску као неки модел, Зириски кантон или неки други, самостално "рекламирају" у свијету, или регије у Италији и Њемацкој? Мозе на неким излозбама, али увијек се казе да су из тих земаља... Па не мозе се на силу звати да си дрзава када то ниси. И онда ста се десава? Да су људи и наравно одговорни у парламенту огорцени на владајуцу странку и коалицију, јер тросе паре на несто сто нема смисла нити це икада имати... Понасајмо се као регије у Италији и Њемацкој, и бице успјеха, а не да правимо неке канцеларије по свијету које нам сигурно годисње узму неколико милиона, а то улозимо у привреду... Привреда и пољопривреда је најбољи лобист... Надам се да це слиједеца влада то препознати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

15.06.2014 15:24

Јандрић је на сједници Народне скупштине Републике Српске рекао да је Влада Јапана, након што је ту земљу погодио разорни цунами, поднијела оставку као морални чин. Он је истакао да Влада не би изгубила ништа овим моралним чином, нити би други добили зато што би формирали Владу. Не знам ко би "узео жеравицу у руке" на четири мјесеца пред промјену власти на изборима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

15.06.2014 16:00

КАКО САДА ДА ИХ СКИНЕМО ПА ОНИ САДА НАЈВИШЕ КРАДУ, У ПРИЈЕДОРУ СЕ ТЕК САДА ПРАЗНИ БУЗЕТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВидовитаВанга

15.06.2014 18:18

То,да је влда РС сасвим неодговорна- дефацто ,зна и пијана врана!!!То, да је влада РС неспособна , зна сав бели свет,и сав народ у РС, и сви остали, који живе у раде у иностранству!А о моралном чину, да би Додик и његова влада поднели оставку, нема шансе! Додик нема појма о моралу, а ни његова влада!!! Све је узалуд....али на народу РС је, да се одлучи: или ћеи умрети од глади, или ће голим рукама поватати сву ту банду, која не служи никоме осим себи, и стрпати сву ту ђубрад у затвор, заувек.... а њихова имања и новац запленити и уложити у обнову РС!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

вукоје

15.06.2014 22:04

Влада је своју неспособност показала сиромаштвом које је посијала међу народом а крунисала у овим поплавама неспособно реагујући.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

16.06.2014 00:26

Свака част за Књаз Милоша коментар. Милокрад је својом кочијашком реториком негирања државе БиХ и ултранационализмом довео РС до просјачког штапа. Са њим више нико у свету неће да сарађује. Он једино може да оде код Путина који је у светским белајима и коме цели свет уводи санкције. Вучић и цела Србија игноришу његово понашање. Оцрнео је Србе у целом свету својом лудачком политиком. Уместо да каже јасно и гласно "Ми смо део државе БиХ, зовемо се Ентитет Република Српска, поштоват ћемо и јачати државне институције и кроз њих тражити свој положај и боља права" - он уместо тога кренуо да отвара канцеларије за лобирање по свету, (ја те канцеларије зовем Пљачкашке ординације) које нам нису донеле ништа. Потрошени су милиони на те канцеларије а њихов ефекат нула. Милокрад кренуо да се бори против криминала и корупције, основао специјално тужилаштво чије је основни задатак да заштити њега и његове тајкуне (то тужилаштво је обуставило кривичну пријаву против Милокрада за проневеру новца око зграде владе. У РС-у је увео као модел за успех непотизам, криминал под јавном заштитом институција и полиције и диктатуру. Уместо да уводи правну државу, владавину закона и људских права од РС прави темељ за будућу државу његов највећи успех је у Такунизацији РС. Такви у нормалном свету немогу да остану, они су сами себе унапредили за пропаст. То је лик и дело Милокрада Баје једне обичне бубе буваре !

ОДГОВОРИТЕ