NDP: Vlada je sasvim neodgovorna

Poslanik NDP-a Krsto Jandrić izjavio je danas da Vlada Republike Srpske ne može i ne treba da se odrekne odgovornosti i "da postoji nešto što se zove moralna odgovornost, koje ovdje nema".

Republika Srpska 15.06.2014 | 15:03
NDP: Vlada je sasvim neodgovorna

Jandrić je na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske rekao da je Vlada Japana, nakon što je tu zemlju pogodio razorni cunami, podnijela ostavku kao moralni čin.

On je istakao da Vlada ne bi izgubila ništa ovim moralnim činom, niti bi drugi dobili zato što bi formirali Vladu.

Jandrić je predložio da se parlamentarne stranke odreknu sredstava za izbornu kampanju u korist stradalih od poplave.

Poslanik SDS-a Lazar Mirkić rekao je da u predloženim aktima nije primijetio da je roba i sirovina privrednih subjekata uništena u poplavama obuhvaćena nekim vidom naknade.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Knjaz Milos

15.06.2014 14:59

Koja to drzava u svijetu, da ne kazem entitet (a mi smo jedini u svijetu sa takvim uredjenjem, mada smo si dali ime Repubilka Srpska), ima svoje kancelarije za lobiranje? Da li se npr. kad vec spominju Svicarsku kao neki model, Ziriski kanton ili neki drugi, samostalno "reklamiraju" u svijetu, ili regije u Italiji i Njemackoj? Moze na nekim izlozbama, ali uvijek se kaze da su iz tih zemalja... Pa ne moze se na silu zvati da si drzava kada to nisi. I onda sta se desava? Da su ljudi i naravno odgovorni u parlamentu ogorceni na vladajucu stranku i koaliciju, jer trose pare na nesto sto nema smisla niti ce ikada imati... Ponasajmo se kao regije u Italiji i Njemackoj, i bice uspjeha, a ne da pravimo neke kancelarije po svijetu koje nam sigurno godisnje uzmu nekoliko miliona, a to ulozimo u privredu... Privreda i poljoprivreda je najbolji lobist... Nadam se da ce slijedeca vlada to prepoznati...

ODGOVORITE
Name

xxl

15.06.2014 15:24

Jandrić je na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske rekao da je Vlada Japana, nakon što je tu zemlju pogodio razorni cunami, podnijela ostavku kao moralni čin. On je istakao da Vlada ne bi izgubila ništa ovim moralnim činom, niti bi drugi dobili zato što bi formirali Vladu. Ne znam ko bi "uzeo žeravicu u ruke" na četiri mjeseca pred promjenu vlasti na izborima?

ODGOVORITE
Name

ĐURĐA I M

15.06.2014 16:00

KAKO SADA DA IH SKINEMO PA ONI SADA NAJVIŠE KRADU, U PRIJEDORU SE TEK SADA PRAZNI BUZET.

ODGOVORITE
Name

VidovitaVanga

15.06.2014 18:18

To,da je vlda RS sasvim neodgovorna- defacto ,zna i pijana vrana!!!To, da je vlada RS nesposobna , zna sav beli svet,i sav narod u RS, i svi ostali, koji žive u rade u inostranstvu!A o moralnom činu, da bi Dodik i njegova vlada podneli ostavku, nema šanse! Dodik nema pojma o moralu, a ni njegova vlada!!! Sve je uzalud....ali na narodu RS je, da se odluči: ili ćei umreti od gladi, ili će golim rukama povatati svu tu bandu, koja ne služi nikome osim sebi, i strpati svu tu đubrad u zatvor, zauvek.... a njihova imanja i novac zapleniti i uložiti u obnovu RS!!!

ODGOVORITE
Name

вукоје

15.06.2014 22:04

Влада је своју неспособност показала сиромаштвом које је посијала међу народом а крунисала у овим поплавама неспособно реагујући.

ODGOVORITE
Name

Slobodan

16.06.2014 00:26

Svaka čast za Knjaz Miloša komentar. Milokrad je svojom kočijaškom retorikom negiranja države BiH i ultranacionalizmom doveo RS do prosjačkog štapa. Sa njim više niko u svetu neće da sarađuje. On jedino može da ode kod Putina koji je u svetskim belajima i kome celi svet uvodi sankcije. Vučić i cela Srbija ignorišu njegovo ponašanje. Ocrneo je Srbe u celom svetu svojom ludačkom politikom. Umesto da kaže jasno i glasno "Mi smo deo države BiH, zovemo se Entitet Republika Srpska, poštovat ćemo i jačati državne institucije i kroz njih tražiti svoj položaj i bolja prava" - on umesto toga krenuo da otvara kancelarije za lobiranje po svetu, (ja te kancelarije zovem Pljačkaške ordinacije) koje nam nisu donele ništa. Potrošeni su milioni na te kancelarije a njihov efekat nula. Milokrad krenuo da se bori protiv kriminala i korupcije, osnovao specijalno tužilaštvo čije je osnovni zadatak da zaštiti njega i njegove tajkune (to tužilaštvo je obustavilo krivičnu prijavu protiv Milokrada za proneveru novca oko zgrade vlade. U RS-u je uveo kao model za uspeh nepotizam, kriminal pod javnom zaštitom institucija i policije i diktaturu. Umesto da uvodi pravnu državu, vladavinu zakona i ljudskih prava od RS pravi temelj za buduću državu njegov najveći uspeh je u Takunizaciji RS. Takvi u normalnom svetu nemogu da ostanu, oni su sami sebe unapredili za propast. To je lik i delo Milokrada Baje jedne obične bube buvare !

ODGOVORITE