СП: Колумбијци разбили Грке

Репрезентација Колумбије забележила је убедљивију победу над Грчком 3:0 (1:0), у првом мечу Групе Ц на Светском првенству.

Фудбал 15.06.2014 | 14:27
СП: Колумбијци разбили Грке

У веома чврстом мечу у Бело Хоризонтеу Колумбијци су боље користили своје шансе те головима Армера, Гутијереса и Родригеса најавили добар наступ у Бразилу.

Грци су имали висе лопту у свом поседу, али су ретко били опасни по гол ривала. Ипак, да је Теофанис Гекас у 63. минуту погодио гол, а не пречку, можда би меч имао другачији ток.

Колумбијци су против чврсте Грчке показали да ће и без Радамела Фалкаа бити веома опасан ривал свим противницима на Мундијалу.

Сјајно су кренули и повели већ у петом минуте када је после сјајне акције Квадрада по десној страни и паса у средину казненог простора, Пабло Армеро сјајно реаговао и шутем по земљи погодио доњи леви угао за 1:0.

У наставку меча није било много узбуђења, углавном се водила борба на средини терена, али су Грци полако преузимали иницијативу и све чешће били испред гола Оспине, кога је први угрозио Торосидис који је у 30. минуту шутирао главом поред гола.

Колумбијци су лако долазили испред шеснаестерца ривала, али су лошим пасовима остајали без гол шанси. До краја полувремена су Грци били конкретнији, да би у 45. минуте Оспина спасао Колумбију након одличног шута Конеа са ивице казненог простора.

И у наставку меча Грци су више контролисали лопту, али је прва запретила Колумбија преко Родригеса који је са чуваром 'на леђима' сјајно шутирао са ивице шеснаестерца, али је Карнезис добро одбранио.

Грци су тражили начин да изједначе, али је у 58. минуту Колумбија решила меч. После корнера са десне стране, лопта је стигла на петерац до Теофила Гутијереса који је лако убацује у мрежу за 2:0.

Само неколико минута касније Грчка пропушта најбољу шансу на утакмици, прилику да се врати у меч. Најбољи стрелац тима Теофанис Гекас је био сам на петерцу где је добио лопту са десне стране, шутирао је главом, али је успео да погоди само пречку.

У наставку меча Колумбија је у потпуности неутралисала игру ривала, Грчка је била безопасна, полако је почела да се предаје, па је једини пут конкретније запретила осам минута пре краја када је Јоргос Самарас добро шутирао са 17-18 метара, али поред стативе.

Након тога су Хелени дефинитивно одустали, да би у 93. минуте сјајни Џејмс Родригес потврдио статус играча утакмице голом после фантастичне акције за 3:0.

Тако су Колумбијци забележили своју најубедљивију победу на Мундијалима. Следећи ривал им је Обала Слоноваче 19. јуна у Бразилији.

Коментари / 0

Оставите коментар