SP: Kolumbijci razbili Grke

Reprezentacija Kolumbije zabeležila je ubedljiviju pobedu nad Grčkom 3:0 (1:0), u prvom meču Grupe C na Svetskom prvenstvu.

Fudbal 15.06.2014 | 14:27
SP: Kolumbijci razbili Grke

U veoma čvrstom meču u Belo Horizonteu Kolumbijci su bolje koristili svoje šanse te golovima Armera, Gutijeresa i Rodrigesa najavili dobar nastup u Brazilu.

Grci su imali vise loptu u svom posedu, ali su retko bili opasni po gol rivala. Ipak, da je Teofanis Gekas u 63. minutu pogodio gol, a ne prečku, možda bi meč imao drugačiji tok.

Kolumbijci su protiv čvrste Grčke pokazali da će i bez Radamela Falkaa biti veoma opasan rival svim protivnicima na Mundijalu.

Sjajno su krenuli i poveli već u petom minute kada je posle sjajne akcije Kvadrada po desnoj strani i pasa u sredinu kaznenog prostora, Pablo Armero sjajno reagovao i šutem po zemlji pogodio donji levi ugao za 1:0.

U nastavku meča nije bilo mnogo uzbuđenja, uglavnom se vodila borba na sredini terena, ali su Grci polako preuzimali inicijativu i sve češće bili ispred gola Ospine, koga je prvi ugrozio Torosidis koji je u 30. minutu šutirao glavom pored gola.

Kolumbijci su lako dolazili ispred šesnaesterca rivala, ali su lošim pasovima ostajali bez gol šansi. Do kraja poluvremena su Grci bili konkretniji, da bi u 45. minute Ospina spasao Kolumbiju nakon odličnog šuta Konea sa ivice kaznenog prostora.

I u nastavku meča Grci su više kontrolisali loptu, ali je prva zapretila Kolumbija preko Rodrigesa koji je sa čuvarom 'na leđima' sjajno šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Karnezis dobro odbranio.

Grci su tražili način da izjednače, ali je u 58. minutu Kolumbija rešila meč. Posle kornera sa desne strane, lopta je stigla na peterac do Teofila Gutijeresa koji je lako ubacuje u mrežu za 2:0.

Samo nekoliko minuta kasnije Grčka propušta najbolju šansu na utakmici, priliku da se vrati u meč. Najbolji strelac tima Teofanis Gekas je bio sam na petercu gde je dobio loptu sa desne strane, šutirao je glavom, ali je uspeo da pogodi samo prečku.

U nastavku meča Kolumbija je u potpunosti neutralisala igru rivala, Grčka je bila bezopasna, polako je počela da se predaje, pa je jedini put konkretnije zapretila osam minuta pre kraja kada je Jorgos Samaras dobro šutirao sa 17-18 metara, ali pored stative.

Nakon toga su Heleni definitivno odustali, da bi u 93. minute sjajni Džejms Rodriges potvrdio status igrača utakmice golom posle fantastične akcije za 3:0.

Tako su Kolumbijci zabeležili svoju najubedljiviju pobedu na Mundijalima. Sledeći rival im je Obala Slonovače 19. juna u Braziliji.

Komentari / 0

Ostavite komentar