Жене и дјевојке донеле победу "лалама"!

„Али, не значи да смо због тога победили“

Фудбал 14.06.2014 | 17:22
Жене и дјевојке донеле победу "лалама"!

Чудо је тај Луј ван Гал. Селектор Холандије направио је бум на почетку Мундијала почистивши са терена Арене Фонта Нова браниоца титуле, а онда је открио у чему је тајна онакве надмоћи над Шпанцима.

Иако се у први мах чинило да је надмудрио Висентеа Дел Боскеа чисто фудбалски, користећи за њега карактеристичне троуглове, нови тренер Манчестер јунајтеда обелоданио је детаљ који само на први поглед нема толико везе са спортом, али се испоставио као идеално решење.

Наиме, супротном стручњацима који забрањују девојкама или супругама фудбалера прилаз хотелу, Ван Гал је широм отворио врата кампа Наранџастих и омогућио Ван Персију, Робену, Снајдеру и осталим звездама да чак два дана проведу са лепшим половинама.

Није ни чудо што су после тога онако летели тереном...
„Мој принцип је увек исти, гледам општу слику. Комплетну особу, а не само играча. Његов мозак и стање психе играју значајну улогу на терену. Зато сам у четвртак и петак јутро дозволио супругама и девојкама играча да их посете у хотелу, како би момци били срећни. То не значи да смо због тога победили. Само сам им рекао да ће и убудуће имати тачно одређено време у којем ће члановима породица бити омогућено да их обилазе“, рекао је Ван Гал.

Најгори сценарио који може да задеси Холанђане је да због ове победе помисле да су већ у наредној рунди, иако их тек чека дуел са опасним Чилеанцима.
„Имамо довољно искусних играча, неће дозвлити да паднемо у еуфорију. Одиграли смо фантастично, перфектно користили нападаче, али уверавам вас да можемо још боље. Уопште не сумњам у то. Видело се у последњих 20 минута да смо играли са великом дозом самопоуздања. У том периоду сте заправо могли да приметите колико су ови играчи добри. Резултат их је само охрабри, зато очекујем да буду још бољи“, додао је Луј ван Гал.

Коментари / 0

Оставите коментар