Žene i djevojke donele pobedu "lalama"!

„Ali, ne znači da smo zbog toga pobedili“

Fudbal 14.06.2014 | 17:22
Žene i djevojke donele pobedu "lalama"!

Čudo je taj Luj van Gal. Selektor Holandije napravio je bum na početku Mundijala počistivši sa terena Arene Fonta Nova branioca titule, a onda je otkrio u čemu je tajna onakve nadmoći nad Špancima.

Iako se u prvi mah činilo da je nadmudrio Visentea Del Boskea čisto fudbalski, koristeći za njega karakteristične trouglove, novi trener Mančester junajteda obelodanio je detalj koji samo na prvi pogled nema toliko veze sa sportom, ali se ispostavio kao idealno rešenje.

Naime, suprotnom stručnjacima koji zabranjuju devojkama ili suprugama fudbalera prilaz hotelu, Van Gal je širom otvorio vrata kampa Narandžastih i omogućio Van Persiju, Robenu, Snajderu i ostalim zvezdama da čak dva dana provedu sa lepšim polovinama.

Nije ni čudo što su posle toga onako leteli terenom...
„Moj princip je uvek isti, gledam opštu sliku. Kompletnu osobu, a ne samo igrača. Njegov mozak i stanje psihe igraju značajnu ulogu na terenu. Zato sam u četvrtak i petak jutro dozvolio suprugama i devojkama igrača da ih posete u hotelu, kako bi momci bili srećni. To ne znači da smo zbog toga pobedili. Samo sam im rekao da će i ubuduće imati tačno određeno vreme u kojem će članovima porodica biti omogućeno da ih obilaze“, rekao je Van Gal.

Najgori scenario koji može da zadesi Holanđane je da zbog ove pobede pomisle da su već u narednoj rundi, iako ih tek čeka duel sa opasnim Čileancima.
„Imamo dovoljno iskusnih igrača, neće dozvliti da padnemo u euforiju. Odigrali smo fantastično, perfektno koristili napadače, ali uveravam vas da možemo još bolje. Uopšte ne sumnjam u to. Videlo se u poslednjih 20 minuta da smo igrali sa velikom dozom samopouzdanja. U tom periodu ste zapravo mogli da primetite koliko su ovi igrači dobri. Rezultat ih je samo ohrabri, zato očekujem da budu još bolji“, dodao je Luj van Gal.

Komentari / 0

Ostavite komentar