Покушај атентата на Порошенка?

Припадници обезбеђења кабинета украјинског председника Петра Порошенка деактивирали снажну експлозивну направу коју су пронашли у непосредној близини кабинета.

Свијет 14.06.2014 | 17:14
Покушај атентата на Порошенка?

“Експлозивна направа нађена је током ноћи близу једног улаза поред којег Порошенков аутомобил пролази на својој редовној рути. Реч је о направи са пет граната и килограмом металних матица”, рекао је извор, а пренео Ројтерс.

“То је била снажна направа”, истакао је.

Извор није открио више детаља о овом безбедносном инциденту, а кабинет председника Порошенка није се још службено огласио.

Подсетимо, 49 украјинских војника погинуло је када су сепаратисти срушили теретни авион код источнога града Луганск у ноћи на суботу, објавио је војни портпарол Владислав Селезнов.

Напад се догодио сатима након што је руски председник Владими Путин у разговору с председником Европске комисије Жозем Мануелом Барозом нагласио да украјинске владине снаге треба да прекину оружане операције у Украјини.

Запад пак оптужује Кремљ да оружјем снабдева проруске сепаратисте у Украјини. Сједињене Државе објавиле су у петак да је Русија проруским сепаратистима на истоку Украјине испоручила тенкове и бацаче ракета, опрему која је последњих дана прелазила границу између две земаље.

Украјински гувернер покрајине Дњепропетровск зато је у петак предложио председништву своје земље градњу сигурносног зида дуж готово 2.000 километара дуге границе с Русијом који би требао да спречи сваки упад из Русије.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

xxл

14.06.2014 15:17

Они који заиста желе извршити атентат не раде то тако дилетантски.Све су то махинације украјинске обавјештајне службе и обезбјеђења, да себи да на значају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

14.06.2014 15:22

Украјински гувернер покрајине Дњепропетровск зато је у петак предложио председништву своје земље градњу сигурносног зида дуж готово 2.000 километара дуге границе с Русијом који би требао да спречи сваки упад из Русије. Хехехеххеее, која будалијештина?Хоће ли то бити још један "Велики Кинески зид"? Будале, шта ћете са ракетама, са авионима са сателитима и другим чудима? Кинези када су градили зид тога свега није било.Да је било не би га ни они изградили?

ОДГОВОРИТЕ