Рукометаши Србије без СП!

Рукометаши Србије нису успели да се пласирају на Светско првенство у Катару, у реванш утакмици баража са Чешком поражени су резултатом 33:21.

Остали спортови 14.06.2014 | 15:29
Рукометаши Србије без СП!

“Орлови“ су прву утакмицу одиграну у Нишу решили у своју корист са 23:15, међутим нису успели да сачувају ту разлику, пре свега захваљујићи веома лошој одбрани.

Селекција Чешке је активније ушла у меч, од почетка наметнула свој начин игре и ни у једном тренутку није дозволила противницима да се врате у игру.

У другом делу утакмице су изабраници Владана Матића заиграли нешто ангажованије, међутим разлика из првог полувремена је била превелика

Обе екипе су веома офанзивно ушле у дуел, али су на почетку бољу реализацију приказали домаћи рукометаши, па су после првих осам минута имали предност од 5:2, нерешива енигма за репрезентативце Србије је био пивотмен Јиха, постигао је два гола, док су голове за нашу селекцију постигли Никчевић и Илић.

Серију Чеха од 3:0 прекинуо је Илић, међутим Србија има велике проблем у одбрани, а голман Станић не успева да се избори са готово отвореним шутевима које имају репрезентативци Чешке. За сваки добар потез, "Орлови" направе два лоша, поново су дозволили серију противнику који је у финишу првог полувремена водио са 12:6.

Изабраницима Владана Матића готово ништа није полазило за руком, Илић је промашио и седмерац, али је потом погодио, међутим Чешка је наставила са ангажованом игром и анулирала заостатак из прве утакмице, 15:7. До краја полувремена Чешка је постигла још три гола, насупрот само једног и повела са 18:8.

Друго полувреме је наша селекција стартовала нешто агилније, а успела је и да повеже два гола, међутим након тога је Бабак сјајном соло акцијом донео велику предност домаћем тиму, 22:12. "Орлови" су успели да одржавају егал у наставку меча, али је проблем и даље онај вишак из првог полувремена.

У финишу се пробудио и Станић, одбранио један седмерац, али грађење простора опет није урађено како треба, па је из одбитка селекција Чешке постигла још један гол, 32:21.

Коментари / 0

Оставите коментар