Rukometaši Srbije bez SP!

Rukometaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju na Svetsko prvenstvo u Kataru, u revanš utakmici baraža sa Češkom poraženi su rezultatom 33:21.

Ostali sportovi 14.06.2014 | 15:29
Rukometaši Srbije bez SP!

“Orlovi“ su prvu utakmicu odigranu u Nišu rešili u svoju korist sa 23:15, međutim nisu uspeli da sačuvaju tu razliku, pre svega zahvaljujići veoma lošoj odbrani.

Selekcija Češke je aktivnije ušla u meč, od početka nametnula svoj način igre i ni u jednom trenutku nije dozvolila protivnicima da se vrate u igru.

U drugom delu utakmice su izabranici Vladana Matića zaigrali nešto angažovanije, međutim razlika iz prvog poluvremena je bila prevelika

Obe ekipe su veoma ofanzivno ušle u duel, ali su na početku bolju realizaciju prikazali domaći rukometaši, pa su posle prvih osam minuta imali prednost od 5:2, nerešiva enigma za reprezentativce Srbije je bio pivotmen Jiha, postigao je dva gola, dok su golove za našu selekciju postigli Nikčević i Ilić.

Seriju Čeha od 3:0 prekinuo je Ilić, međutim Srbija ima velike problem u odbrani, a golman Stanić ne uspeva da se izbori sa gotovo otvorenim šutevima koje imaju reprezentativci Češke. Za svaki dobar potez, "Orlovi" naprave dva loša, ponovo su dozvolili seriju protivniku koji je u finišu prvog poluvremena vodio sa 12:6.

Izabranicima Vladana Matića gotovo ništa nije polazilo za rukom, Ilić je promašio i sedmerac, ali je potom pogodio, međutim Češka je nastavila sa angažovanom igrom i anulirala zaostatak iz prve utakmice, 15:7. Do kraja poluvremena Češka je postigla još tri gola, nasuprot samo jednog i povela sa 18:8.

Drugo poluvreme je naša selekcija startovala nešto agilnije, a uspela je i da poveže dva gola, međutim nakon toga je Babak sjajnom solo akcijom doneo veliku prednost domaćem timu, 22:12. "Orlovi" su uspeli da održavaju egal u nastavku meča, ali je problem i dalje onaj višak iz prvog poluvremena.

U finišu se probudio i Stanić, odbranio jedan sedmerac, ali građenje prostora opet nije urađeno kako treba, pa je iz odbitka selekcija Češke postigla još jedan gol, 32:21.

Komentari / 0

Ostavite komentar