Сјајна Ана у финалу

Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у финале турнира у Бирмигему, победом над Кинескињом Шуаи Жанг у два сета.

Тенис 14.06.2014 | 14:15
Сјајна Ана у финалу

Ана је до друге победе у међусобним сусретима са Жанговом дошла са 6:2, 6:2, после 57 минута игре, и тако се први пут у каријери пласирала у финале неког турнира који се игра на трави.

Ивановићева ће се за титулу борити са бољом из дуела Чехиње Барборе Захлавове Стрицове и Кејси Делакве из Аустралије.

После лошег почетка меча, Ивановићева је одиграла одлично против кинеске тенисерке, која није имала решења за њену игру. Ана је меч решила винерима, одлично је сервирала и направила сјајан увод пред недељну борбу за титулу.

Ана је лоше ушла у меч и одмах је препустила свој сервис гем кинеској тенисерки, која је одмах обезбедила брејк. Ивановићева се у трећем гему пробудила, била сигурна на сервису, а одмах је припретила ривалки за 2:2.

Српска тенисерка је од тада заиграла још боље, била је сигурна на свом сервису, а своју ривалку је доста притискала. То је резултирало новим брејком у шестом гему и вођством 4:2.

Ивановићева је своју серију наставила и у наредна два гема и освојила сет са 6:2. Поново је имала сигуран сервис гем, да би потом Жангова спасла четири сет лопте, али не и пету, коју је Ана искористила и завршила сет после пола сата.

У другом сету, Ана је само наставила тамо где је стала у првом. Сигурна је била на свом сервису, а до новог брејка је дошла већ у другом гему. Жангова је њену серију прекинула тек у четвртом гему, али то није зауставило српску тенисерку.

У наредна три гема обе су биле поприлично сигурне на својим сервисима, а Кинескиња је већ у осмом сервирала за останак у мечу. Међутим, наишла је на велики Анин отпор и српска тенисерка је тада већ решила меч после мање од једног сата игре.

Коментари / 0

Оставите коментар