Sjajna Ana u finalu

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u finale turnira u Birmigemu, pobedom nad Kineskinjom Šuai Žang u dva seta.

Tenis 14.06.2014 | 14:15
Sjajna Ana u finalu

Ana je do druge pobede u međusobnim susretima sa Žangovom došla sa 6:2, 6:2, posle 57 minuta igre, i tako se prvi put u karijeri plasirala u finale nekog turnira koji se igra na travi.

Ivanovićeva će se za titulu boriti sa boljom iz duela Čehinje Barbore Zahlavove Stricove i Kejsi Delakve iz Australije.

Posle lošeg početka meča, Ivanovićeva je odigrala odlično protiv kineske teniserke, koja nije imala rešenja za njenu igru. Ana je meč rešila vinerima, odlično je servirala i napravila sjajan uvod pred nedeljnu borbu za titulu.

Ana je loše ušla u meč i odmah je prepustila svoj servis gem kineskoj teniserki, koja je odmah obezbedila brejk. Ivanovićeva se u trećem gemu probudila, bila sigurna na servisu, a odmah je pripretila rivalki za 2:2.

Srpska teniserka je od tada zaigrala još bolje, bila je sigurna na svom servisu, a svoju rivalku je dosta pritiskala. To je rezultiralo novim brejkom u šestom gemu i vođstvom 4:2.

Ivanovićeva je svoju seriju nastavila i u naredna dva gema i osvojila set sa 6:2. Ponovo je imala siguran servis gem, da bi potom Žangova spasla četiri set lopte, ali ne i petu, koju je Ana iskoristila i završila set posle pola sata.

U drugom setu, Ana je samo nastavila tamo gde je stala u prvom. Sigurna je bila na svom servisu, a do novog brejka je došla već u drugom gemu. Žangova je njenu seriju prekinula tek u četvrtom gemu, ali to nije zaustavilo srpsku teniserku.

U naredna tri gema obe su bile poprilično sigurne na svojim servisima, a Kineskinja je već u osmom servirala za ostanak u meču. Međutim, naišla je na veliki Anin otpor i srpska teniserka je tada već rešila meč posle manje od jednog sata igre.

Komentari / 0

Ostavite komentar