СП: Данас на програму 4 меча

Трећег дана Светског првенства у Бразилу своје прве утакмице одиграће екипе из група Ц и Д, а највише пажње ће скренути дуел Енглеске и Италије.

Фудбал 14.06.2014 | 14:14
СП: Данас на програму 4 меча

Поред меча између “Азура” и “Гордог Албиона” у оквиру групе Д, по многима најтеже на целом турниру, снаге ће одмерити Уругвај и Костарика.

Уводну утакмицу дана одиграће селекције Колумбије и Грчке од 18.00, а други дуел у групи Ц одиграће се у следећем дану, од три сата после поноћи на терену Арене Пернамбуко појавиће се репрезентације Обале Слоноваче и Јапана.

Екипе Колумбије и Грчке су до сада одиграле само једну утакмицу,селекција из Јужне Америке је славила резултатом 2:0.

Колумбија се на Мундијал враћа после 16 година и турнира у Француској, када је успела да забележи једну победу, над Тунисом резултатом 1:0. Велики хендикеп за ову селекцију је одсуство првог нападача, Радамела Фалкаа, који није успео да се на време опорави од повреде.

Грчка је такође остварила један тријумф на последњем Светском првенству у Јужној Африци пре четири године, када је савладана Нигерија са 2:1.

“Група је веома отворена, све може да се догоди, ту су тимови са сличним квалитетима и све ће зависити од тренутне инспирације и осећаја”, сматра селектор репрезентације Грчке Фернандо Сантос.

Главни судија овог дуела биће Американац Марк Гајгер, а његови помоћници биће Марк Шон Хурд, Џо Флечер и Алиреза Фавани.

У једном од најнеизвеснијих дуела првог кола састаће се Обала Слоноваче и Јапан, екипе од којих се може очекивати бљесак и пласман у другу рунду, једнако као и разочарање.

Ови тимови су се до сада три пута састали, а екипа из Земље излазећег сунца има бољи скор, две победе наспрам једног пораза, а елиминација од Парагваја после пенала на СП 2010 сигурно Јапанцима представља додатни мотив за остварење доброг резултата.

Мотивације неће недостајати ни “Слоновима”, који су претходни Мундијал завршили победом управо над једном азијском екипом, Јужна Кореја је савладана са 3:0. Правду на овом мечу делиће чилеанска тројка, Енрике Осес, Карлос Астроса и Серхио Роман, док ће улогу четвртог арбитра обављати Камерунац Алијум.

“Ово је наша последња шанса да засијамо... Ја имам 33 године, Дидије Дрогба 36... Ближимо се завршетку каријера, уживаћемо у Мундијалу и покушати да будемо бољи него у прошлим покушајима. Другачији смо него раније”, сматра дефанзивац Обале Слоноваче Коло Туре.

Утакмица са Костариком донеће бар делић одговора на питање да ли је Уругвај спреман за велика дела. Екипа са једним од најбољих нападачких тандема на свету до сада ниједном није поражена од првог противника у Бразилу, са Костариком је одиграла осам утакмица, а победила шест уз два ремија.

Костарика је последњи тријумф на Мундијалу забележила пре 12 година, у Јапану и Јужној Кореји, савладана је Кина са 2:0. Судије овог дуела биће Немци, Феликс Брих, Марк Борш и Штефан Луп.

“Сви причају о другим екипама из групе, као да смо ми дошли овде да будемо побеђивани... То је у реду, то скида притисак са наших леђа и преноси на остале”, рекао је селектор Костарике Брајан Руис.

Најзанимљивији меч дана одиграће Енглеска и Италија, на терену Арене Амазонија који личи на све осим на место где би неки од најбољих фудбалера на свету требало да покажу оно што знају.

“Знате шта можете да очекујете од репрезентације као што је Италија... То је једна од најбољих екипа на свету, има много добрих играча и стил игре који гаји годинама. Радујемо се утакмици, говори се доста о временским приликама, али ће исто бити и њима и нама”, рекао је леви бек Енглеске Лејтон Бејнс.

Велико ривалство двеју репрезентација ће доживети своју 25. епизоду у којој Енглези имају прилику да се изједначе по броју победа, Италија тренутно води са 9:8. Част да означи почетак и крај утакмице имаће Холанђанин Бјорн Куиперс, док ће бригу о офсајдима водити Ервин Зајнстра и Сандер ван Рекел.

Група Ц
18.00 Колумбија – Грчка
Стадион Минерао, Бело Хоризонте
03.00 Обала Слоноваче – Јапан
Арена Пернамбуко, Ресифе

Група Д
21.00 Уругвај – Костарика
Стадион Кастелао, Форталеза
00.00 Енглеска – Италија
Арена Амазонија, Манаус

Коментари / 0

Оставите коментар