SP: Danas na programu 4 meča

Trećeg dana Svetskog prvenstva u Brazilu svoje prve utakmice odigraće ekipe iz grupa C i D, a najviše pažnje će skrenuti duel Engleske i Italije.

Fudbal 14.06.2014 | 14:14
SP: Danas na programu 4 meča

Pored meča između “Azura” i “Gordog Albiona” u okviru grupe D, po mnogima najteže na celom turniru, snage će odmeriti Urugvaj i Kostarika.

Uvodnu utakmicu dana odigraće selekcije Kolumbije i Grčke od 18.00, a drugi duel u grupi C odigraće se u sledećem danu, od tri sata posle ponoći na terenu Arene Pernambuko pojaviće se reprezentacije Obale Slonovače i Japana.

Ekipe Kolumbije i Grčke su do sada odigrale samo jednu utakmicu,selekcija iz Južne Amerike je slavila rezultatom 2:0.

Kolumbija se na Mundijal vraća posle 16 godina i turnira u Francuskoj, kada je uspela da zabeleži jednu pobedu, nad Tunisom rezultatom 1:0. Veliki hendikep za ovu selekciju je odsustvo prvog napadača, Radamela Falkaa, koji nije uspeo da se na vreme oporavi od povrede.

Grčka je takođe ostvarila jedan trijumf na poslednjem Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi pre četiri godine, kada je savladana Nigerija sa 2:1.

“Grupa je veoma otvorena, sve može da se dogodi, tu su timovi sa sličnim kvalitetima i sve će zavisiti od trenutne inspiracije i osećaja”, smatra selektor reprezentacije Grčke Fernando Santos.

Glavni sudija ovog duela biće Amerikanac Mark Gajger, a njegovi pomoćnici biće Mark Šon Hurd, Džo Flečer i Alireza Favani.

U jednom od najneizvesnijih duela prvog kola sastaće se Obala Slonovače i Japan, ekipe od kojih se može očekivati bljesak i plasman u drugu rundu, jednako kao i razočaranje.

Ovi timovi su se do sada tri puta sastali, a ekipa iz Zemlje izlazećeg sunca ima bolji skor, dve pobede naspram jednog poraza, a eliminacija od Paragvaja posle penala na SP 2010 sigurno Japancima predstavlja dodatni motiv za ostvarenje dobrog rezultata.

Motivacije neće nedostajati ni “Slonovima”, koji su prethodni Mundijal završili pobedom upravo nad jednom azijskom ekipom, Južna Koreja je savladana sa 3:0. Pravdu na ovom meču deliće čileanska trojka, Enrike Oses, Karlos Astrosa i Serhio Roman, dok će ulogu četvrtog arbitra obavljati Kamerunac Alijum.

“Ovo je naša poslednja šansa da zasijamo... Ja imam 33 godine, Didije Drogba 36... Bližimo se završetku karijera, uživaćemo u Mundijalu i pokušati da budemo bolji nego u prošlim pokušajima. Drugačiji smo nego ranije”, smatra defanzivac Obale Slonovače Kolo Ture.

Utakmica sa Kostarikom doneće bar delić odgovora na pitanje da li je Urugvaj spreman za velika dela. Ekipa sa jednim od najboljih napadačkih tandema na svetu do sada nijednom nije poražena od prvog protivnika u Brazilu, sa Kostarikom je odigrala osam utakmica, a pobedila šest uz dva remija.

Kostarika je poslednji trijumf na Mundijalu zabeležila pre 12 godina, u Japanu i Južnoj Koreji, savladana je Kina sa 2:0. Sudije ovog duela biće Nemci, Feliks Brih, Mark Borš i Štefan Lup.

“Svi pričaju o drugim ekipama iz grupe, kao da smo mi došli ovde da budemo pobeđivani... To je u redu, to skida pritisak sa naših leđa i prenosi na ostale”, rekao je selektor Kostarike Brajan Ruis.

Najzanimljiviji meč dana odigraće Engleska i Italija, na terenu Arene Amazonija koji liči na sve osim na mesto gde bi neki od najboljih fudbalera na svetu trebalo da pokažu ono što znaju.

“Znate šta možete da očekujete od reprezentacije kao što je Italija... To je jedna od najboljih ekipa na svetu, ima mnogo dobrih igrača i stil igre koji gaji godinama. Radujemo se utakmici, govori se dosta o vremenskim prilikama, ali će isto biti i njima i nama”, rekao je levi bek Engleske Lejton Bejns.

Veliko rivalstvo dveju reprezentacija će doživeti svoju 25. epizodu u kojoj Englezi imaju priliku da se izjednače po broju pobeda, Italija trenutno vodi sa 9:8. Čast da označi početak i kraj utakmice imaće Holanđanin Bjorn Kuipers, dok će brigu o ofsajdima voditi Ervin Zajnstra i Sander van Rekel.

Grupa C
18.00 Kolumbija – Grčka
Stadion Minerao, Belo Horizonte
03.00 Obala Slonovače – Japan
Arena Pernambuko, Resife

Grupa D
21.00 Urugvaj – Kostarika
Stadion Kastelao, Fortaleza
00.00 Engleska – Italija
Arena Amazonija, Manaus

Komentari / 0

Ostavite komentar