СП: Чилеанци добили "кенгуре"

Фудбалери Чилеа победили су Аустралију резултатом 3:1, у другој утакмици Б групе Светског првенства у Бразилу.

Фудбал 14.06.2014 | 14:07
СП: Чилеанци добили "кенгуре"

Чилеанци су тако дошли у добру ситуацију пред наставак такмичења у групи, после убедљиве победе Холандије над Шпанијом од 5:1.

Чиле је већ у 15. минуту водио са 2:0, пошто су брзе голове постигли Алексис Санчес и Хорхеа Валдивије, али је Кејхил изједначио 10 минута пре полувремена.

Ипак, Жан Босежур је у финишу меча искористио један одбитак и поставио коначних 3:1.

‘Црвени’ су одлично отворили утакмицу и били одлучни да направе добар резултат после пораза Шпаније. После неколико уводних минута, већ прву прилику су реализовали.Арангуис је после једне гужве дошао до лопте у казненом и са леве стране успео да је заврне иако му се голман бацио у ноге. Након неколико одбитака она је стигла до Санчеса који је прво смирио грудима, а онда и послао у блиђи угао са нешто више од пет метара.

Радост навијача још се није смирила због првог, а Чиле је постигао други погодак. Практично у следећем нападу Санчес је био главна фигура, али је овога пута уместо гола забележио асистенцију.

Одлично је окренуо везисту ривала на неких 40 метара и кренуо ка голу. Шпицеви су одлично одвукли штопере Аустралије на десну страну, да би Алексис проиграо Валдивију, који са неких 15 метара погађа горњи десни угао.

Имали су ‘црвени’ неколико прилика да можда И дотуку противника, то им није успело, па је уследио погодак ‘кенгура’. Кејхил је у 35. минуту искористио центаршут Фрањића са десног бока и погодио горњи угао гола Чилеа, надскочивши Медела.

Тада се игра Чилеанаца потпуно распала, а Аустралија је била бољи ривал све до краја меча. Најозбиљнију прилику пропустио је Марк Брешано, када је Браво његов волеј извадио из самог ћошка.

Жан Босежур ушао је у игру у другом делу, био веома добар по левој страни, што му се исплатило у самом финишу сусрета. Пиниља није искористио ситуацију 1 на 1, али се лопта одбила до Босежура који поставља коначних 3:1.

Коментари / 0

Оставите коментар