SP: Čileanci dobili "kengure"

Fudbaleri Čilea pobedili su Australiju rezultatom 3:1, u drugoj utakmici B grupe Svetskog prvenstva u Brazilu.

Fudbal 14.06.2014 | 14:07
SP: Čileanci dobili "kengure"

Čileanci su tako došli u dobru situaciju pred nastavak takmičenja u grupi, posle ubedljive pobede Holandije nad Španijom od 5:1.

Čile je već u 15. minutu vodio sa 2:0, pošto su brze golove postigli Aleksis Sančes i Horhea Valdivije, ali je Kejhil izjednačio 10 minuta pre poluvremena.

Ipak, Žan Bosežur je u finišu meča iskoristio jedan odbitak i postavio konačnih 3:1.

‘Crveni’ su odlično otvorili utakmicu i bili odlučni da naprave dobar rezultat posle poraza Španije. Posle nekoliko uvodnih minuta, već prvu priliku su realizovali.Aranguis je posle jedne gužve došao do lopte u kaznenom i sa leve strane uspeo da je zavrne iako mu se golman bacio u noge. Nakon nekoliko odbitaka ona je stigla do Sančesa koji je prvo smirio grudima, a onda i poslao u bliđi ugao sa nešto više od pet metara.

Radost navijača još se nije smirila zbog prvog, a Čile je postigao drugi pogodak. Praktično u sledećem napadu Sančes je bio glavna figura, ali je ovoga puta umesto gola zabeležio asistenciju.

Odlično je okrenuo vezistu rivala na nekih 40 metara i krenuo ka golu. Špicevi su odlično odvukli štopere Australije na desnu stranu, da bi Aleksis proigrao Valdiviju, koji sa nekih 15 metara pogađa gornji desni ugao.

Imali su ‘crveni’ nekoliko prilika da možda I dotuku protivnika, to im nije uspelo, pa je usledio pogodak ‘kengura’. Kejhil je u 35. minutu iskoristio centaršut Franjića sa desnog boka i pogodio gornji ugao gola Čilea, nadskočivši Medela.

Tada se igra Čileanaca potpuno raspala, a Australija je bila bolji rival sve do kraja meča. Najozbiljniju priliku propustio je Mark Brešano, kada je Bravo njegov volej izvadio iz samog ćoška.

Žan Bosežur ušao je u igru u drugom delu, bio veoma dobar po levoj strani, što mu se isplatilo u samom finišu susreta. Pinilja nije iskoristio situaciju 1 na 1, ali se lopta odbila do Bosežura koji postavlja konačnih 3:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar