СП: Мексико дао 3 гола, победио са 1:0!

Фудбалери Мексика отворили су Мундијал минималном победом над Камеруном у Наталу, па су изједначени са Бразилом у Групи А.

Фудбал 14.06.2014 | 14:00
СП: Мексико дао 3 гола, победио са 1:0!

Мексиканци су до прве победе над неком афричком селекцијом на Светским првенствима стигли голом Орибеа Пералте у 61. минуте утакмице.

Меч у Наталу је обележила тропска олуја, као и судије из Колумбије које су у првом полувремену поништиле два чиста гола Ђованија дос Сантоса, због непостојећих офсајда.

Мексико је потпуно контролисао меч, имао лопту у свом поседу скоро две трећине времена, али је Камерун једнак број пута претио. У првом полувремену углавном се водила борба између два шеснаестерца, уз повремене излете Мексиканаца у казнени простор ривала.

Међутим, у првих пола сата "Ел Три" је оштећен за два чиста гола, оба Дос Сантоса. Прво је у 11. минуту помоћник Карвахал подигао заставицу након центаршута са десне стране, иако је један играч Камеруна био између играча Мексика и голмана Камеруна.

Други пут исти судија је махао заставицом у 29. минуту. Након корнера са леве стране, један играч Камеруна је закачио лопту главом, она је стигла до Дос Сантоса који је убацује у мрежу, али му ни овај гол није прихваћен.

Мексиканац не само да је лопту добио од играча противничког тима, већ није ни физички био најближи голу.

У наставку меча Мексико је наставио да контролише ритам, био је знатно опаснији од Камеруна, да би коначно пола сата пре краја стигао до гола за победу.

Одличну акцију покренуо је Ерера дуплим пасом са Агиларом, потом сјајно пронашао Дос Сантоса у казненом простору, али његов шут брани Итанђе. Међутим, све је сјајно пратио Пералта и одбитак убацио у мрежу за 1:0.

У финишу меча оба тима су пропустила сјајне шансе за голове. Прво је Очоа сјајном парадом зауставио шут Бенџамина Мутанђа главом, да би у 93. минуту Хавијер Чичарито Ернандес промашио зицер са свега неколико метара.

Играч утакмице био је Дос Сантос, који је током 90 минута био практично безгрешан приликом додавања, а комплетирао је 36. Мексико је 19. такмичење у низу отворио победом, сваки пут је прошао групну фазу.

Централни догађај дана је на програму у Салвадору, где ће се од 21х у репризи прошлог Мундијала састати Шпанија и Холандија.

Дан ће да комплетира други меч из ове Групе Б, у Кујаби у поноћ играју Чиле и Аустралија.

Коментари / 0

Оставите коментар