SP: Meksiko dao 3 gola, pobedio sa 1:0!

Fudbaleri Meksika otvorili su Mundijal minimalnom pobedom nad Kamerunom u Natalu, pa su izjednačeni sa Brazilom u Grupi A.

Fudbal 14.06.2014 | 14:00
SP: Meksiko dao 3 gola, pobedio sa 1:0!

Meksikanci su do prve pobede nad nekom afričkom selekcijom na Svetskim prvenstvima stigli golom Oribea Peralte u 61. minute utakmice.

Meč u Natalu je obeležila tropska oluja, kao i sudije iz Kolumbije koje su u prvom poluvremenu poništile dva čista gola Đovanija dos Santosa, zbog nepostojećih ofsajda.

Meksiko je potpuno kontrolisao meč, imao loptu u svom posedu skoro dve trećine vremena, ali je Kamerun jednak broj puta pretio. U prvom poluvremenu uglavnom se vodila borba između dva šesnaesterca, uz povremene izlete Meksikanaca u kazneni prostor rivala.

Međutim, u prvih pola sata "El Tri" je oštećen za dva čista gola, oba Dos Santosa. Prvo je u 11. minutu pomoćnik Karvahal podigao zastavicu nakon centaršuta sa desne strane, iako je jedan igrač Kameruna bio između igrača Meksika i golmana Kameruna.

Drugi put isti sudija je mahao zastavicom u 29. minutu. Nakon kornera sa leve strane, jedan igrač Kameruna je zakačio loptu glavom, ona je stigla do Dos Santosa koji je ubacuje u mrežu, ali mu ni ovaj gol nije prihvaćen.

Meksikanac ne samo da je loptu dobio od igrača protivničkog tima, već nije ni fizički bio najbliži golu.

U nastavku meča Meksiko je nastavio da kontroliše ritam, bio je znatno opasniji od Kameruna, da bi konačno pola sata pre kraja stigao do gola za pobedu.

Odličnu akciju pokrenuo je Erera duplim pasom sa Agilarom, potom sjajno pronašao Dos Santosa u kaznenom prostoru, ali njegov šut brani Itanđe. Međutim, sve je sjajno pratio Peralta i odbitak ubacio u mrežu za 1:0.

U finišu meča oba tima su propustila sjajne šanse za golove. Prvo je Očoa sjajnom paradom zaustavio šut Bendžamina Mutanđa glavom, da bi u 93. minutu Havijer Čičarito Ernandes promašio zicer sa svega nekoliko metara.

Igrač utakmice bio je Dos Santos, koji je tokom 90 minuta bio praktično bezgrešan prilikom dodavanja, a kompletirao je 36. Meksiko je 19. takmičenje u nizu otvorio pobedom, svaki put je prošao grupnu fazu.

Centralni događaj dana je na programu u Salvadoru, gde će se od 21h u reprizi prošlog Mundijala sastati Španija i Holandija.

Dan će da kompletira drugi meč iz ove Grupe B, u Kujabi u ponoć igraju Čile i Australija.

Komentari / 0

Ostavite komentar