У Приједору погинуо бициклиста

Бициклиста Ненад Деспот (59), из насеља Нови Орловци код Приједора, преминуо је у петак у Клиничком центру Бањалука од повреда које је раније задобио у саобраћајној несрећи.

Република Српска 14.06.2014 | 10:00
У Приједору погинуо бициклиста

Несрећа се догодила у четвртак око 11 часова на путу Приједор - Бањалука у Чиркин Пољу, када га је ударио аутомобил "опел астра" којим је управљао Дурсум Дедић (55).

"До несреће је дошло у тренутку када је Дедић кренуо да аутомобилом заобиђе Деспота. Дедић је рекао полицији да је у једном тренутку Деспот излетио испред њега и од удара пао на хаубу возила, разбивши при том шајбу. Потом је од силине ударца несрећни Деспот одбачен неколико метара испред аутомобила", рекао је извор близак истрази. Додао је да је одмах послије несреће Деспот пребачен у Општу болницу у Приједору гдје му је урађен ЦТ главе.

"Због озбиљних повреда одмах је упућен у Клинички центар у  Бањалуци, гдје је довезен у веома тешком стању. Током вожње возилом хитне помоћи према Бањалуци Деспот је у два наврата падао у критичне ситуације, због чега је медицинско особље у возилу морало интервенисати", рекао је извор.

Међутим, Деспот је и поред напора љекара у петак ујутру преминуо од тешких повреда.

Мјештани Чиркин Поља испричали су да је Деспот погинуо на само километар од своје куће, када се враћао из града.

"Деспот је био веома добар човјек и комшија, који се као и већина људи у нашем насељу борио за егзистенцију", рекао је један од комшија. П. Ш.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дејанпд

14.06.2014 09:21

Искрено саучешће породици. Случајно сам био на лицу мјеста у вријеме увидјаја у четвртак око подне. Опел Астра црне боје налазила се у десној траци у смјеру Приједора, десна страна возила је разбијена, хауба, браник, вјетробран,па чак и кров и то више од 30% крова је уништено, бицикл згужван 15 метара даље у смјеру Приједора, такодје на десној страни пута уз сам ивичњак, у трави, дакле, немогуће је да се враћао из ПД осим ако није ишао погрешном страном и немогуће је да је излетио пред ауто кад је тобило на равном дијелу пута,без раскрсница и удар је крајњом десном страном Астре на десној страни пута уз сами ивичњак истог. Видим да извор БНТВ-а није био на лицу мјеста,па даје информације које звуче као да су од другог учесника, па чисто због истине пишем овај коментар. Мада, прошло нас је на стотине у тих сат времена, видјели смо сви ста је на лицу мјеста. Позз

ОДГОВОРИТЕ