U Prijedoru poginuo biciklista

Biciklista Nenad Despot (59), iz naselja Novi Orlovci kod Prijedora, preminuo je u petak u Kliničkom centru Banjaluka od povreda koje je ranije zadobio u saobraćajnoj nesreći.

Republika Srpska 14.06.2014 | 10:00
U Prijedoru poginuo biciklista

Nesreća se dogodila u četvrtak oko 11 časova na putu Prijedor - Banjaluka u Čirkin Polju, kada ga je udario automobil "opel astra" kojim je upravljao Dursum Dedić (55).

"Do nesreće je došlo u trenutku kada je Dedić krenuo da automobilom zaobiđe Despota. Dedić je rekao policiji da je u jednom trenutku Despot izletio ispred njega i od udara pao na haubu vozila, razbivši pri tom šajbu. Potom je od siline udarca nesrećni Despot odbačen nekoliko metara ispred automobila", rekao je izvor blizak istrazi. Dodao je da je odmah poslije nesreće Despot prebačen u Opštu bolnicu u Prijedoru gdje mu je urađen CT glave.

"Zbog ozbiljnih povreda odmah je upućen u Klinički centar u  Banjaluci, gdje je dovezen u veoma teškom stanju. Tokom vožnje vozilom hitne pomoći prema Banjaluci Despot je u dva navrata padao u kritične situacije, zbog čega je medicinsko osoblje u vozilu moralo intervenisati", rekao je izvor.

Međutim, Despot je i pored napora ljekara u petak ujutru preminuo od teških povreda.

Mještani Čirkin Polja ispričali su da je Despot poginuo na samo kilometar od svoje kuće, kada se vraćao iz grada.

"Despot je bio veoma dobar čovjek i komšija, koji se kao i većina ljudi u našem naselju borio za egzistenciju", rekao je jedan od komšija. P. Š.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dejanpd

14.06.2014 09:21

Iskreno saučešće porodici. Slučajno sam bio na licu mjesta u vrijeme uvidjaja u četvrtak oko podne. Opel Astra crne boje nalazila se u desnoj traci u smjeru Prijedora, desna strana vozila je razbijena, hauba, branik, vjetrobran,pa čak i krov i to više od 30% krova je uništeno, bicikl zgužvan 15 metara dalje u smjeru Prijedora, takodje na desnoj strani puta uz sam ivičnjak, u travi, dakle, nemoguće je da se vraćao iz PD osim ako nije išao pogrešnom stranom i nemoguće je da je izletio pred auto kad je tobilo na ravnom dijelu puta,bez raskrsnica i udar je krajnjom desnom stranom Astre na desnoj strani puta uz sami ivičnjak istog. Vidim da izvor BNTV-a nije bio na licu mjesta,pa daje informacije koje zvuče kao da su od drugog učesnika, pa čisto zbog istine pišem ovaj komentar. Mada, prošlo nas je na stotine u tih sat vremena, vidjeli smo svi sta je na licu mjesta. Pozz

ODGOVORITE