Наредио дјечаку убиство оца и баке

Малољетни Д.М. (16) из Српца казао је у бањалучком Окружном суду да је убио Слободана (53) и Мару Савић (78), јер му је Слободанов син (20) то тражио.

Република Српска 14.06.2014 | 07:00
Наредио дјечаку убиство оца и баке

Он је казао да му је Лука пријетио реченицом: "Ако не убијеш ти њих, ја ћу до сутра убити тебе."
"Лука ми је предложио да идемо усмртити његовог оца Слободана и баку Мару", детаљисао је малољетник.

Казао је да му је Лука некада причао да га је отац знао ошамарити јер касно долази кући и да претпоставља да је због тога Лука желио убити оца.

"Назвао је оца и слагао га да је у Разбоју, те му рекао да дође по њега. Бака Мара је након тога остала сама у кући, па смо отишли до гараже, гдје је Лука узео пушку и дао је мени", испричао је Д.М.

Након тога, додаје он, бака Мара је изашла из куће и видјела Луку па му је приговарала што је слагао оца да је у Разбоју.

"Запуцао сам ка баки, први метак ју је промашио, други је погодио у раме, а трећи у главу и она је пала. Унијели смо је у кућу и сачекали да дође Лукин отац", казао је он.

Када се Слободан вратио, каже малољетник, испалио је рафал и ранио га.

"Слободан је отпузао у кућу. Лука ми је рекао да не може слушати оца како цвили. Ушао сам у кућу и пуцао Слободану у правцу главе. Након тога, Лука је узео од оца новчаник, сјели смо у ауто и отишли се возати", испричао је малољетник.

Лука Савић и малољетни Д.М. оптужени су за тешко убиство јер су 18. фебруара усмртили Слободана и Мару Савић у Доњим Кладарима, код Српца.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЂУРЂА И М

16.06.2014 12:27

БОЛЕСНА ДРЖАВА ОВО ЈЕ ЈОШ ДОБРО ШТА НАС ЧЕКА СА ОВАКВОМ ВЛАШЋУ

ОДГОВОРИТЕ