Naredio dječaku ubistvo oca i bake

Maloljetni D.M. (16) iz Srpca kazao je u banjalučkom Okružnom sudu da je ubio Slobodana (53) i Maru Savić (78), jer mu je Slobodanov sin (20) to tražio.

Republika Srpska 14.06.2014 | 07:00
Naredio dječaku ubistvo oca i bake

On je kazao da mu je Luka prijetio rečenicom: "Ako ne ubiješ ti njih, ja ću do sutra ubiti tebe."
"Luka mi je predložio da idemo usmrtiti njegovog oca Slobodana i baku Maru", detaljisao je maloljetnik.

Kazao je da mu je Luka nekada pričao da ga je otac znao ošamariti jer kasno dolazi kući i da pretpostavlja da je zbog toga Luka želio ubiti oca.

"Nazvao je oca i slagao ga da je u Razboju, te mu rekao da dođe po njega. Baka Mara je nakon toga ostala sama u kući, pa smo otišli do garaže, gdje je Luka uzeo pušku i dao je meni", ispričao je D.M.

Nakon toga, dodaje on, baka Mara je izašla iz kuće i vidjela Luku pa mu je prigovarala što je slagao oca da je u Razboju.

"Zapucao sam ka baki, prvi metak ju je promašio, drugi je pogodio u rame, a treći u glavu i ona je pala. Unijeli smo je u kuću i sačekali da dođe Lukin otac", kazao je on.

Kada se Slobodan vratio, kaže maloljetnik, ispalio je rafal i ranio ga.

"Slobodan je otpuzao u kuću. Luka mi je rekao da ne može slušati oca kako cvili. Ušao sam u kuću i pucao Slobodanu u pravcu glave. Nakon toga, Luka je uzeo od oca novčanik, sjeli smo u auto i otišli se vozati", ispričao je maloljetnik.

Luka Savić i maloljetni D.M. optuženi su za teško ubistvo jer su 18. februara usmrtili Slobodana i Maru Savić u Donjim Kladarima, kod Srpca.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ĐURĐA I M

16.06.2014 12:27

BOLESNA DRŽAVA OVO JE JOŠ DOBRO ŠTA NAS ČEKA SA OVAKVOM VLAŠĆU

ODGOVORITE