Арсенал оружја у дворишту џамије

У дворишту џамије у селу Турија код Великог Трновца, у Србији, пронађена велика количина оружја. Сумња се да је оно требало да буде искоришћено за терористички акт.

Србија 13.06.2014 | 20:51
Арсенал оружја у дворишту џамије

До сада је извађено 12 ручних бацача, три тромблонске мине, 720 метака и шест барутних пуњења за ручни бацач. Оружје је пронашао власник фирме која је ангажована за поправке тог објекта.

Републички јавни тужилац Загорка Доловац је рекла да се сумња да су пронађено оружје и експлозивне направе требало да буду искоришћене за терористички акт.

"Данас је Више јавно тужилаштво у Врању извршило увиђај у дворишту џамије у селу Турија код Великог Трновца, у коме је пронађена закопана велика количина оружја, муниције и експлозивних материја. Постоје индикације које говоре у прилог томе да је ово оружје требало да буде употребљено за терористичке активности. Очекујем да ће у врло кратком року надлежни државни органи идентификовати особе које се доводе у везу с набавком и чувањем овог оружја и муниције и да ће протов њих бити покренут кривични поступак у складу са законом", изјавила је она.

"Као републички јавни тужилац желим да поручим- држава Србија неће толерисати рушење уставног поретка и угрожавање сигурности својих грађана. Свака терористичка активност биће најстроже кажњена, а кривци приведени правди", додала је она.

Председник Координационг тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић изјавио је да ће у оквиру редовних састанака са политичким лидерима Албанаца с тог подручја, разговарати и о пронађеном оружју у селу Турија крај Бујановца.

"У оквиру редовних активности, разговараћемо, у циљу очувања стабилности и безбедности свих грађана на том подручју и о пронађеном оружју", рекао је Станковић Тањугу.

Он је додао и да нема прецизних сазнања о пронађеном оружју и да због истраге коју спроводе надлежни државни органи то не може да коментарише.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

дилема вјере

13.06.2014 18:46

Дзамија, оружје, сумње на тероризам, што ли ме ово престало да изненађује, заиста треба да се поведе дебата и то да муслимани то ураде између себе са темом ,,ислам у ком правцу даље,, овако не иде јер приступ исламу је отишао у нека давна мрачна прошла времена. Вјера је изгубила смисао а сам ислам је постао за сада слијепи путник тероризму а у будуће ко зна на шта ће тај слепи путник да изађе у загрљају тероризма - ислам се мора прилагодити модерном времену и савременом друштву или ће морати ратовати против свих других вјера које га неће моћи за дуго толерисати овако насилног и у бити агресивног у жељи доминантног у будућности у коју се они надају ако народ не схвати да је вјера постала искривљена форма власти покривена лажима о вјери онда ћемо бити у проблему сви ми све вјере не само ислам али он је заиста тренутно у неком сировом облику вјеровања и жељи за агресивношћу против свих других.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимо

13.06.2014 19:13

Све се то сад води на дзамију, а имали ико доказе за то? Па зар нам није познато да то свако мозе уцинити. Јер колико само терористицки организација има у Србији побисе се измедју себе сваки сан се пуца по Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

13.06.2014 19:13

Добро зборис, али која реакција це бити исламских вјерника када процитају твој коментар. Свака ти је на мјесту, али нити мало неце бити блага реакција. Разлог истога јер се осјецају угрозени, намо теоретски, ми смо остали угрозени практицно. Није ми јасно ако полиција ФМУПа спава, из којег разлога нема јацих "реакција" РСМУПа? Има тих терористицких кампова на територији РС, полиција спава. Ста це се све збивати, велико је питање. Али погледај, православни хрисцани границе са исламом: грцка, бугарска, РС, грузија, сирија, ... Знаци прво ми опет на "ноз" док це католици да "навијају".Гадно.Цариград је пао јер је Ватикан односно та страна тако планирала пресељење и јацање своје "ствари".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјани

13.06.2014 19:16

@Дилема, наизад једана искрена и истинита констатација

ОДГОВОРИТЕ
Name

цемер

13.06.2014 19:51

Не могу а да недам свој коментар. Као цовјек који је процитао и то висе пута све вјерске књиге морам реци да ни једна не позива на насиље па тако ни Куран. То сто неки себи узимају за право да произвољно тумаце исту је несто друго. То сто ови терористи узимају некакву правду увсвоје руке је богохуљење јер Куран не позива на насиље него описује одредјене догадјаје у историји. Као прво сви ти терористи а и противници ислама треба да буду искрени и казу ста тамо писе а писе да це и посланик Мухамед на другом свијету посвједоцити пред богом протиив оних који буду остетили или нанијели зло крсцанину. То је само један дио из те свете књјиге зато казем да нетреба нити једна вјера да се модернизује него да се ми као људи окренемо или вјери али као прави вјерници или цинеци добре ствари ако то нисмо и осудимо сваког терористу и не повезујемо га са вјером.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

13.06.2014 20:57

Нема овде неких скривених порука и великих анализа, ствар је јасна, не треба читати измедју редова већ јасно и гласно рећи: ТЕШКО ПЈЕШАДИЈСКО ОРУЖЈЕ САКРИВЕНО У ЏАМИЈИ, СКУПА СА БАРУТНИМ ПУЊЕЊИМА, није то нуклеарно оружје или биолошко или ласерско, то је најобичније конвенционално оружје,које се може набавити на црном тржишту и организовано прикупити и чувати за неку планирану активност,то није појединачно дјело, то је организована терористичка група под покровитељствомИсламске Заједнице и као таквом треба и приступити. Одмах у затвор одговорну особу у наведеној џамији, Закон не познаје другу могућност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

13.06.2014 23:56

Засто не питате Додика сто је продо 28000 пусака алкаиди муслиманима јер он зна коме треба орузље.. времена су таква да се висе не верује никоме

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

14.06.2014 08:02

Мора да су Срби сакрили ту да би оптузили недузне муслимане,они имају само торте и колаче а не орузје, ти није била дјамија то је складисте.

ОДГОВОРИТЕ