Arsenal oružja u dvorištu džamije

U dvorištu džamije u selu Turija kod Velikog Trnovca, u Srbiji, pronađena velika količina oružja. Sumnja se da je ono trebalo da bude iskorišćeno za teroristički akt.

Srbija 13.06.2014 | 20:51
Arsenal oružja u dvorištu džamije

Do sada je izvađeno 12 ručnih bacača, tri tromblonske mine, 720 metaka i šest barutnih punjenja za ručni bacač. Oružje je pronašao vlasnik firme koja je angažovana za popravke tog objekta.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac je rekla da se sumnja da su pronađeno oružje i eksplozivne naprave trebalo da budu iskorišćene za teroristički akt.

"Danas je Više javno tužilaštvo u Vranju izvršilo uviđaj u dvorištu džamije u selu Turija kod Velikog Trnovca, u kome je pronađena zakopana velika količina oružja, municije i eksplozivnih materija. Postoje indikacije koje govore u prilog tome da je ovo oružje trebalo da bude upotrebljeno za terorističke aktivnosti. Očekujem da će u vrlo kratkom roku nadležni državni organi identifikovati osobe koje se dovode u vezu s nabavkom i čuvanjem ovog oružja i municije i da će protov njih biti pokrenut krivični postupak u skladu sa zakonom", izjavila je ona.

"Kao republički javni tužilac želim da poručim- država Srbija neće tolerisati rušenje ustavnog poretka i ugrožavanje sigurnosti svojih građana. Svaka teroristička aktivnost biće najstrože kažnjena, a krivci privedeni pravdi", dodala je ona.

Predsednik Koordinaciong tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković izjavio je da će u okviru redovnih sastanaka sa političkim liderima Albanaca s tog područja, razgovarati i o pronađenom oružju u selu Turija kraj Bujanovca.

"U okviru redovnih aktivnosti, razgovaraćemo, u cilju očuvanja stabilnosti i bezbednosti svih građana na tom području i o pronađenom oružju", rekao je Stanković Tanjugu.

On je dodao i da nema preciznih saznanja o pronađenom oružju i da zbog istrage koju sprovode nadležni državni organi to ne može da komentariše.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

dilema vjere

13.06.2014 18:46

Dzamija, oružje, sumnje na terorizam, što li me ovo prestalo da iznenađuje, zaista treba da se povede debata i to da muslimani to urade između sebe sa temom ,,islam u kom pravcu dalje,, ovako ne ide jer pristup islamu je otišao u neka davna mračna prošla vremena. Vjera je izgubila smisao a sam islam je postao za sada slijepi putnik terorizmu a u buduće ko zna na šta će taj slepi putnik da izađe u zagrljaju terorizma - islam se mora prilagoditi modernom vremenu i savremenom društvu ili će morati ratovati protiv svih drugih vjera koje ga neće moći za dugo tolerisati ovako nasilnog i u biti agresivnog u želji dominantnog u budućnosti u koju se oni nadaju ako narod ne shvati da je vjera postala iskrivljena forma vlasti pokrivena lažima o vjeri onda ćemo biti u problemu svi mi sve vjere ne samo islam ali on je zaista trenutno u nekom sirovom obliku vjerovanja i želji za agresivnošću protiv svih drugih.

ODGOVORITE
Name

Mimo

13.06.2014 19:13

Sve se to sad vodi na dzamiju, a imali iko dokaze za to? Pa zar nam nije poznato da to svako moze uciniti. Jer koliko samo teroristicki organizacija ima u Srbiji pobise se izmedju sebe svaki san se puca po Srbiji.

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

13.06.2014 19:13

Dobro zboris, ali koja reakcija ce biti islamskih vjernika kada procitaju tvoj komentar. Svaka ti je na mjestu, ali niti malo nece biti blaga reakcija. Razlog istoga jer se osjecaju ugrozeni, namo teoretski, mi smo ostali ugrozeni prakticno. Nije mi jasno ako policija FMUPa spava, iz kojeg razloga nema jacih "reakcija" RSMUPa? Ima tih teroristickih kampova na teritoriji RS, policija spava. Sta ce se sve zbivati, veliko je pitanje. Ali pogledaj, pravoslavni hriscani granice sa islamom: grcka, bugarska, RS, gruzija, sirija, ... Znaci prvo mi opet na "noz" dok ce katolici da "navijaju".Gadno.Carigrad je pao jer je Vatikan odnosno ta strana tako planirala preseljenje i jacanje svoje "stvari".

ODGOVORITE
Name

Gradjani

13.06.2014 19:16

@Dilema, naizad jedana iskrena i istinita konstatacija

ODGOVORITE
Name

cemer

13.06.2014 19:51

Ne mogu a da nedam svoj komentar. Kao covjek koji je procitao i to vise puta sve vjerske knjige moram reci da ni jedna ne poziva na nasilje pa tako ni Kuran. To sto neki sebi uzimaju za pravo da proizvoljno tumace istu je nesto drugo. To sto ovi teroristi uzimaju nekakvu pravdu uvsvoje ruke je bogohuljenje jer Kuran ne poziva na nasilje nego opisuje odredjene dogadjaje u istoriji. Kao prvo svi ti teroristi a i protivnici islama treba da budu iskreni i kazu sta tamo pise a pise da ce i poslanik Muhamed na drugom svijetu posvjedociti pred bogom protiiv onih koji budu ostetili ili nanijeli zlo krscaninu. To je samo jedan dio iz te svete knjjige zato kazem da netreba niti jedna vjera da se modernizuje nego da se mi kao ljudi okrenemo ili vjeri ali kao pravi vjernici ili cineci dobre stvari ako to nismo i osudimo svakog teroristu i ne povezujemo ga sa vjerom.....

ODGOVORITE
Name

dejanpd

13.06.2014 20:57

Nema ovde nekih skrivenih poruka i velikih analiza, stvar je jasna, ne treba čitati izmedju redova već jasno i glasno reći: TEŠKO PJEŠADIJSKO ORUŽJE SAKRIVENO U DŽAMIJI, SKUPA SA BARUTNIM PUNJENJIMA, nije to nuklearno oružje ili biološko ili lasersko, to je najobičnije konvencionalno oružje,koje se može nabaviti na crnom tržištu i organizovano prikupiti i čuvati za neku planiranu aktivnost,to nije pojedinačno djelo, to je organizovana teroristička grupa pod pokroviteljstvomIslamske Zajednice i kao takvom treba i pristupiti. Odmah u zatvor odgovornu osobu u navedenoj džamiji, Zakon ne poznaje drugu mogućnost.

ODGOVORITE
Name

ISTINA

13.06.2014 23:56

Zasto ne pitate Dodika sto je prodo 28000 pusaka alkaidi muslimanima jer on zna kome treba oruzlje.. vremena su takva da se vise ne veruje nikome

ODGOVORITE
Name

Md

14.06.2014 08:02

Mora da su Srbi sakrili tu da bi optuzili neduzne muslimane,oni imaju samo torte i kolače a ne oruzje, ti nije bila djamija to je skladiste.

ODGOVORITE