Богати Кинези разграбили карте за свемир

Карте за петоминутне летове у свемир, понуђене преко интернета, распродате су за неколико минута! Имућни Кинези нису марили што је цена 71.000 евра!

Занимљивости 13.06.2014 | 18:54
Богати Кинези разграбили карте за свемир

Укупно 305 кандидата регистровало се у року од неколико минута за један од приватних летова које је понудила холандска компанија СXЦ на сајту Таобао, наводе кинески медији.Међу онима који желе да путују у свемир су привредници из Шангаја и Ченгдуа. Летови у свемир обављаће се у шатлу са два места - за пилота астронаута и једног путника.

Предвиђене су две верзије летелице: "Лyнкс Марк И", који ће летети до даљине од 61 километра, и "Лyнкс Марк ИИ" који путује на даљину од 103 километра.

Летови првом летелицом, продати по цени од 71.000 евра, предвиђени су за четврто тромесечје 2015. године. Летови ће трајати између пет и шест минута. Путници који су одабрали другу летелицу мораће да чекају до 2016. године.Лансирања ће се обављати из свемирске базе у пустињи Мохаве, на западу Америке.

Представници СXЦ-а објаснили су да су компанију основали „професионалци искусни у области свемира, посвећени развоју путовања у свемир као средства комерцијалног транспорта“.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ко има,има

23.06.2014 16:52

Питај бога када цемо ми доци на ред.

ОДГОВОРИТЕ