Bogati Kinezi razgrabili karte za svemir

Karte za petominutne letove u svemir, ponuđene preko interneta, rasprodate su za nekoliko minuta! Imućni Kinezi nisu marili što je cena 71.000 evra!

Zanimljivosti 13.06.2014 | 18:54
Bogati Kinezi razgrabili karte za svemir

Ukupno 305 kandidata registrovalo se u roku od nekoliko minuta za jedan od privatnih letova koje je ponudila holandska kompanija SXC na sajtu Taobao, navode kineski mediji.Među onima koji žele da putuju u svemir su privrednici iz Šangaja i Čengdua. Letovi u svemir obavljaće se u šatlu sa dva mesta - za pilota astronauta i jednog putnika.

Predviđene su dve verzije letelice: "Lynks Mark I", koji će leteti do daljine od 61 kilometra, i "Lynks Mark II" koji putuje na daljinu od 103 kilometra.

Letovi prvom letelicom, prodati po ceni od 71.000 evra, predviđeni su za četvrto tromesečje 2015. godine. Letovi će trajati između pet i šest minuta. Putnici koji su odabrali drugu letelicu moraće da čekaju do 2016. godine.Lansiranja će se obavljati iz svemirske baze u pustinji Mohave, na zapadu Amerike.

Predstavnici SXC-a objasnili su da su kompaniju osnovali „profesionalci iskusni u oblasti svemira, posvećeni razvoju putovanja u svemir kao sredstva komercijalnog transporta“.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ko ima,ima

23.06.2014 16:52

Pitaj boga kada cemo mi doci na red.

ODGOVORITE