Опозиција: Власт да узме од тајкуна, а не од народа

Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица изјавио је данас да ова странка и власт, када је ријеч о мјерама за санацију штете од поплава, једино заједничко имају то што што сматрају да треба да постоји фонд солидарности.

 

Република Српска 13.06.2014 | 18:53
Опозиција: Власт да узме од тајкуна, а не од народа

Он је додао да су, с друге стране, различите поставке о организацији, типу и начину пуњења тог фонда.

Говедарица је новинарима у паузи скупштинског засједања изјавио да СДС има краткорочне и дугорочне мјере за санацију штете, додајући да су дугорочне мјере проводиве тек онда када се утврди коначно стање када је ријеч о штети.

Шеф Клуба посланика ПДП-а Зоран Ђерић рекао је да ова странка, али и цијела опозиција, имају "потпуно различит концепт од власти".

"Концепт опозиције је да се узме од тајкуна и оних који су се обогатили и врати народу, док је концепт владе да узме од народа и пензионера", тврди Ђерић. Посланик НДП-а Драган Чавић рекао је да се предложеним мјерама Владе Српске грађанима "намеће порез под фирмом солидарности, а у ствари је то све обавезно".

Он сматра да власт данашњу сједницу парламента претвара у "својеврсну фарсу како би показала да су
они солидарни, а да је опозиција против народа, што уопште није тачно".

(БН ТВ)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

намет на порез

13.06.2014 17:17

Ово је једна пљачкашка одлука и више ме не чуди од кога је дошла чуди ме да ћуте они којима је намијењена- ,,обавезна солидарност законски регулисана,, - ово треба патентират јер ово се још није десило нигде у свету ни са једном сем нашом владом. Нека нама наше владе, шта би ми без њих, ко би нас овако монструозно пљачкао и шиканирао. Мислим да ни робови у средњем веку нису горе живели од данашњег грађанина Републике Српске са оваквом влашћу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

кум

13.06.2014 17:26

Немој забога таман се кумови скућили и сад да им неко дира за поплаву, оставите људе на миру да без стреса испланирају како да свако себи удијели помоћ од поплава јер шта ће сиротињи помоћ, она свеједно никад није ни имала што да им држава даје па да се сиротиња сикира да им се неће покварит ако буду имали шта. Не дај боже да им се дигне шећер и притисак па да министар мора прописат неки нерегистровани лијек који ће морат набављат без тендера директно погађајућ се па да се насикира и Додик ако не буде добро прошо на тендеру, па не дај боже га потрефи какав инфракт па да не може уживат у поштено стеченој пензији и имовини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јг

13.06.2014 18:29

- и турци су били хуманији од ове владе ,узимали су само једну трецину,спасите српски народ,вратите османлије....

ОДГОВОРИТЕ
Name

јустице

13.06.2014 18:44

Ако ико послије овога одлуци да гласа за Додика, треба да се убије, и ослободи цовјецанство бремена свога постојања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сњежана Петрушински

13.06.2014 19:51

а шта нам је са Ранкицом и њеним Савезом синдиката ? ни једне да се огласи и брани раднике...

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

13.06.2014 20:02

Не буне се ни ранка мисиц ни раде ракуљ.сви су купљени од стране снсд коза ностре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

13.06.2014 20:51

Турци су у вријеме османлија узимали трецину,а ови данасњ Додикови вец су уполовили. Ова власт је највеце зло за Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

13.06.2014 20:58

Ранка криминалка....гдје је сада синдикат!? Ранка Мисиц је задњих 12 година на платном списку Милорада Додика,тако је и дан данас.Да ли сте је цули ових дана!? Наравно да не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

13.06.2014 21:06

Сачувај Бозе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

13.06.2014 21:31

Портпарол предсједника, Милића, Ракуља и Мишићке госп. Петар Дјокић и Жељка фактички тумач су већ рекли да су се мој стари и други пензионери "сами" изјаснили да хоће помоћи (нема везе што чак нису ни чланови тог удружења), нису морали два пута рећи, о осталим "социјалним партнерима" да се не говори. Мора, због непостојања синдиката и других који би заштитили достојанство обичног радника и пензионера, Опозиција потрудити и извести народ на улице, само на један дан да каже шта мисли о њиховом "хуманитарном" порезу. Постоји безброј начина за помоћ, ово то није. Узимање послодавцу против његове воље значи мањи обртни капитал и смањење активности привреде, мање плате значе мању потрошњу и панику код оних који имају средства за потрошњу,те вјероватно и већу штедњу због несигурности у систем (сваких годину и мање промјене у пореском систему), за инвеститоре то значи несигуран привредни амбијент, а све заједно води у мањи прилив новца у Буџет, већи отпор обвезника, бјежање у сиву зону, додатна задужења и вјероватно улагање кредитних средстава у капиталне пројекте као изградња путева (изборна је година),под геслом масовних запошљавања, да би на најлакши, опробани начин дошли до новца за шаторске и друге куповине гласова...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

13.06.2014 21:34

У Додиковој дрзави су само криминалци застицени а постен народ ко ј...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

13.06.2014 21:51

Опозиција је у потпуности у праву. Пљацкаска одлука Владе, обавезна солидарност законски регулисана, то нема ни у једној дрзави сем код нас. Лопови нам владају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кондор

13.06.2014 22:35

МИ ДА ИМАМО СУДСТВО И ПОЛИЦИЈУ ЗА МЈЕСЕЦ ДАНА ДВИЈЕ МИЛИЈАРДЕ ЕУРА БИ СЕ САКУПИЛО ОД БАЈЕ И ЊЕГОВИХ КУМОВА .

ОДГОВОРИТЕ