Opozicija: Vlast da uzme od tajkuna, a ne od naroda

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica izjavio je danas da ova stranka i vlast, kada je riječ o mjerama za sanaciju štete od poplava, jedino zajedničko imaju to što što smatraju da treba da postoji fond solidarnosti.

 

Republika Srpska 13.06.2014 | 18:53
Opozicija: Vlast da uzme od tajkuna, a ne od naroda

On je dodao da su, s druge strane, različite postavke o organizaciji, tipu i načinu punjenja tog fonda.

Govedarica je novinarima u pauzi skupštinskog zasjedanja izjavio da SDS ima kratkoročne i dugoročne mjere za sanaciju štete, dodajući da su dugoročne mjere provodive tek onda kada se utvrdi konačno stanje kada je riječ o šteti.

Šef Kluba poslanika PDP-a Zoran Đerić rekao je da ova stranka, ali i cijela opozicija, imaju "potpuno različit koncept od vlasti".

"Koncept opozicije je da se uzme od tajkuna i onih koji su se obogatili i vrati narodu, dok je koncept vlade da uzme od naroda i penzionera", tvrdi Đerić. Poslanik NDP-a Dragan Čavić rekao je da se predloženim mjerama Vlade Srpske građanima "nameće porez pod firmom solidarnosti, a u stvari je to sve obavezno".

On smatra da vlast današnju sjednicu parlamenta pretvara u "svojevrsnu farsu kako bi pokazala da su
oni solidarni, a da je opozicija protiv naroda, što uopšte nije tačno".

(BN TV)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

namet na porez

13.06.2014 17:17

Ovo je jedna pljačkaška odluka i više me ne čudi od koga je došla čudi me da ćute oni kojima je namijenjena- ,,obavezna solidarnost zakonski regulisana,, - ovo treba patentirat jer ovo se još nije desilo nigde u svetu ni sa jednom sem našom vladom. Neka nama naše vlade, šta bi mi bez njih, ko bi nas ovako monstruozno pljačkao i šikanirao. Mislim da ni robovi u srednjem veku nisu gore živeli od današnjeg građanina Republike Srpske sa ovakvom vlašću .

ODGOVORITE
Name

kum

13.06.2014 17:26

Nemoj zaboga taman se kumovi skućili i sad da im neko dira za poplavu, ostavite ljude na miru da bez stresa isplaniraju kako da svako sebi udijeli pomoć od poplava jer šta će sirotinji pomoć, ona svejedno nikad nije ni imala što da im država daje pa da se sirotinja sikira da im se neće pokvarit ako budu imali šta. Ne daj bože da im se digne šećer i pritisak pa da ministar mora propisat neki neregistrovani lijek koji će morat nabavljat bez tendera direktno pogađajuć se pa da se nasikira i Dodik ako ne bude dobro prošo na tenderu, pa ne daj bože ga potrefi kakav infrakt pa da ne može uživat u pošteno stečenoj penziji i imovini.

ODGOVORITE
Name

jg

13.06.2014 18:29

- i turci su bili humaniji od ove vlade ,uzimali su samo jednu trecinu,spasite srpski narod,vratite osmanlije....

ODGOVORITE
Name

justice

13.06.2014 18:44

Ako iko poslije ovoga odluci da glasa za Dodika, treba da se ubije, i oslobodi covjecanstvo bremena svoga postojanja.

ODGOVORITE
Name

Snježana Petrušinski

13.06.2014 19:51

a šta nam je sa Rankicom i njenim Savezom sindikata ? ni jedne da se oglasi i brani radnike...

ODGOVORITE
Name

dnk

13.06.2014 20:02

Ne bune se ni ranka misic ni rade rakulj.svi su kupljeni od strane snsd koza nostre.

ODGOVORITE
Name

Nikola

13.06.2014 20:51

Turci su u vrijeme osmanlija uzimali trecinu,a ovi danasnj Dodikovi vec su upolovili. Ova vlast je najvece zlo za Republiku Srpsku.

ODGOVORITE
Name

Nikola

13.06.2014 20:58

Ranka kriminalka....gdje je sada sindikat!? Ranka Misic je zadnjih 12 godina na platnom spisku Milorada Dodika,tako je i dan danas.Da li ste je culi ovih dana!? Naravno da ne.

ODGOVORITE
Name

sudex

13.06.2014 21:06

Sačuvaj Boze...

ODGOVORITE
Name

dejanpd

13.06.2014 21:31

Portparol predsjednika, Milića, Rakulja i Mišićke gosp. Petar Djokić i Željka faktički tumač su već rekli da su se moj stari i drugi penzioneri "sami" izjasnili da hoće pomoći (nema veze što čak nisu ni članovi tog udruženja), nisu morali dva puta reći, o ostalim "socijalnim partnerima" da se ne govori. Mora, zbog nepostojanja sindikata i drugih koji bi zaštitili dostojanstvo običnog radnika i penzionera, Opozicija potruditi i izvesti narod na ulice, samo na jedan dan da kaže šta misli o njihovom "humanitarnom" porezu. Postoji bezbroj načina za pomoć, ovo to nije. Uzimanje poslodavcu protiv njegove volje znači manji obrtni kapital i smanjenje aktivnosti privrede, manje plate znače manju potrošnju i paniku kod onih koji imaju sredstva za potrošnju,te vjerovatno i veću štednju zbog nesigurnosti u sistem (svakih godinu i manje promjene u poreskom sistemu), za investitore to znači nesiguran privredni ambijent, a sve zajedno vodi u manji priliv novca u Budžet, veći otpor obveznika, bježanje u sivu zonu, dodatna zaduženja i vjerovatno ulaganje kreditnih sredstava u kapitalne projekte kao izgradnja puteva (izborna je godina),pod geslom masovnih zapošljavanja, da bi na najlakši, oprobani način došli do novca za šatorske i druge kupovine glasova...

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

13.06.2014 21:34

U Dodikovoj drzavi su samo kriminalci zasticeni a posten narod ko j...

ODGOVORITE
Name

Goran

13.06.2014 21:51

Opozicija je u potpunosti u pravu. Pljackaska odluka Vlade, obavezna solidarnost zakonski regulisana, to nema ni u jednoj drzavi sem kod nas. Lopovi nam vladaju.

ODGOVORITE
Name

kondor

13.06.2014 22:35

MI DA IMAMO SUDSTVO I POLICIJU ZA MJESEC DANA DVIJE MILIJARDE EURA BI SE SAKUPILO OD BAJE I NJEGOVIH KUMOVA .

ODGOVORITE