Полиција ће учинити све да расвијетли напад на инспектора

Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић рекао је данас на Палама, приликом посјете кући полицијског инспектора Љубише Спасојевића на коју је ноћас бачена експлозивна направа, да ће полиција учинити све да
расвијетли овај злочин и утврди мотиве и његову позадину.

Република Српска 13.06.2014 | 17:43
Полиција ће учинити све да расвијетли напад на инспектора

Васић је изразио огорчење и осудио овај злочин, истичући да полиција разматра све верзије шта се иза овога може крити.

"Ово ми сматрамо нападом на полицију и учинићемо све да се овај злочин расвијетли и да утврдимо који су мотиви и позадина овога злочина", рекао је он новинарима.

Васић је истакао да је срећа што није било жртава, иако је у кући било и дјеце. Он је нагласио да је материјална штета велика, али ће она бити брзо и ефикасно надокнађена.

Он се нада да неће бити психичких траума по чланове Спасојевићеве породице.

Васић је нагласио да не треба прејудицирати шта стоји иза овога злочина.

"Ми разматрамо све верзије шта се иза овога може крити. То може бити везано за посао који обавља наш колега, може се односити на нешто из ранијег периода у вези са члановима његове породице, чин обијести или нешто што је тривијално, а у овом моменту можда и не видимо", истакао је Васић.

Васић је додао да ће свим верзијама бити посвећена адекватна пажња и да ће се полиција потрудити да расвијетли ово дјело што је интерес свих, а прије свега грађана и полицијаца, јер ово уноси несигурност у њихов рад.

Говорећи о убиствима која су се десила на простору ЦЈБ Источно Сарајево, Васић је истакао да је уназад седам-осам година учињено доста да се та убиства почну рјешавати и дио њих је већ ријешен.

"Нажалост, нисмо свемогући, а у то вријеме нисмо били опремљени адекватно да би се то могло ријешити", рекао је он додавши да у неким случајевима има доста доказа.

Одговарајући на питање да ли се овакви случајеви дешавају често, Васић је рекао да је за полицију често и када се деси једном у пет година, а поготово на овакав начин.

Према његовим ријечима, број напада на овлаштена службена лица у односу на број радника МУП-а не разликује се од региона и развијених земаља.

Васић је поручио грађанима Источног Сарајева да су сигурни и додао да у прилог томе говоре сви други елементи који се односе на јавни ред и мир, криминалитет и безбједност саобраћаја.

"Стање безбједности на овом простору повољно је, не само у односу на просјек у БиХ, него и у односу на просјек Републике Српске која је у повољнијем положају у односу на остатак", рекао је он.

Васић је истакао да је стање повољније без обзира на ове изоловане инциденте за које је навео да "веома забрињавају".

"Учинићемо све да и те изоловане случајеве ријешимо и да се сви грађани осјећају безбједнији", поручио је Васић.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

домаци странац

13.06.2014 16:25

Ех да је оволико рјеци барем искористено при коментару Вукелицевог убиства! А бог да да се икада рјеси, рјесено је оно, али...

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја в. 13.06.2014

13.06.2014 17:14

Поштени народ нико не напада ми се осјећамо супер без вас ви се убијате измедју себе за паре од дроге и осталих наркотика Баја Васић и Чадјини инспектори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

13.06.2014 18:12

Полицајац је цовјек од крви и меса има породици жену и дјецу јел треба да не хапсимо Ивице криминалце и наркодилере, и онда као полиција ниста не ради али слажем се да оваквим и сличним дјелима када су у питању пријетње или покушај полиција дјелује крајње професионално без изузетак према било коме у то сам сигуран са Министром Јовицицем на целу свака част све похвале овом човјеку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лео

14.06.2014 01:53

Па урадице они кад су они у питању и наци це га сигурно! А за остало само знају узети 20 км мита на улици и то је то, а криминал цвијета ..Нема неспособније полиције на свијету!!!!

ОДГОВОРИТЕ