Policija će učiniti sve da rasvijetli napad na inspektora

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić rekao je danas na Palama, prilikom posjete kući policijskog inspektora Ljubiše Spasojevića na koju je noćas bačena eksplozivna naprava, da će policija učiniti sve da
rasvijetli ovaj zločin i utvrdi motive i njegovu pozadinu.

Republika Srpska 13.06.2014 | 17:43
Policija će učiniti sve da rasvijetli napad na inspektora

Vasić je izrazio ogorčenje i osudio ovaj zločin, ističući da policija razmatra sve verzije šta se iza ovoga može kriti.

"Ovo mi smatramo napadom na policiju i učinićemo sve da se ovaj zločin rasvijetli i da utvrdimo koji su motivi i pozadina ovoga zločina", rekao je on novinarima.

Vasić je istakao da je sreća što nije bilo žrtava, iako je u kući bilo i djece. On je naglasio da je materijalna šteta velika, ali će ona biti brzo i efikasno nadoknađena.

On se nada da neće biti psihičkih trauma po članove Spasojevićeve porodice.

Vasić je naglasio da ne treba prejudicirati šta stoji iza ovoga zločina.

"Mi razmatramo sve verzije šta se iza ovoga može kriti. To može biti vezano za posao koji obavlja naš kolega, može se odnositi na nešto iz ranijeg perioda u vezi sa članovima njegove porodice, čin obijesti ili nešto što je trivijalno, a u ovom momentu možda i ne vidimo", istakao je Vasić.

Vasić je dodao da će svim verzijama biti posvećena adekvatna pažnja i da će se policija potruditi da rasvijetli ovo djelo što je interes svih, a prije svega građana i policijaca, jer ovo unosi nesigurnost u njihov rad.

Govoreći o ubistvima koja su se desila na prostoru CJB Istočno Sarajevo, Vasić je istakao da je unazad sedam-osam godina učinjeno dosta da se ta ubistva počnu rješavati i dio njih je već riješen.

"Nažalost, nismo svemogući, a u to vrijeme nismo bili opremljeni adekvatno da bi se to moglo riješiti", rekao je on dodavši da u nekim slučajevima ima dosta dokaza.

Odgovarajući na pitanje da li se ovakvi slučajevi dešavaju često, Vasić je rekao da je za policiju često i kada se desi jednom u pet godina, a pogotovo na ovakav način.

Prema njegovim riječima, broj napada na ovlaštena službena lica u odnosu na broj radnika MUP-a ne razlikuje se od regiona i razvijenih zemalja.

Vasić je poručio građanima Istočnog Sarajeva da su sigurni i dodao da u prilog tome govore svi drugi elementi koji se odnose na javni red i mir, kriminalitet i bezbjednost saobraćaja.

"Stanje bezbjednosti na ovom prostoru povoljno je, ne samo u odnosu na prosjek u BiH, nego i u odnosu na prosjek Republike Srpske koja je u povoljnijem položaju u odnosu na ostatak", rekao je on.

Vasić je istakao da je stanje povoljnije bez obzira na ove izolovane incidente za koje je naveo da "veoma zabrinjavaju".

"Učinićemo sve da i te izolovane slučajeve riješimo i da se svi građani osjećaju bezbjedniji", poručio je Vasić.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

domaci stranac

13.06.2014 18:25

Eh da je ovoliko rjeci barem iskoristeno pri komentaru Vukelicevog ubistva! A bog da da se ikada rjesi, rjeseno je ono, ali...

ODGOVORITE
Name

maja v. 13.06.2014

13.06.2014 19:14

Pošteni narod niko ne napada mi se osjećamo super bez vas vi se ubijate izmedju sebe za pare od droge i ostalih narkotika Baja Vasić i Čadjini inspektori.

ODGOVORITE
Name

Dado

13.06.2014 20:12

Policajac je covjek od krvi i mesa ima porodici ženu i djecu jel treba da ne hapsimo Ivice kriminalce i narkodilere, i onda kao policija nista ne radi ali slažem se da ovakvim i sličnim djelima kada su u pitanju prijetnje ili pokušaj policija djeluje krajnje profesionalno bez izuzetak prema bilo kome u to sam siguran sa Ministrom Jovicicem na celu svaka čast sve pohvale ovom čovjeku!

ODGOVORITE
Name

Leo

14.06.2014 03:53

Pa uradice oni kad su oni u pitanju i naci ce ga sigurno! A za ostalo samo znaju uzeti 20 km mita na ulici i to je to, a kriminal cvijeta ..Nema nesposobnije policije na svijetu!!!!

ODGOVORITE