Барса "паљбом" по Сеску!

Барселона је издала саопштење на званичном сајту клуба, недостојно реномеа каталонског гиганта, у ком се критикује Франсеск Сеск Фабрегас.

Фудбал 13.06.2014 | 12:30
Барса "паљбом" по Сеску!

Двадесетседмогодишњи везиста фудбалски је одрастао у Барселони, пре него што је прешао у Арсенал, а у четвртак се поново вратио на Острво – овога пута у екипу Челсија.

Челници 'Блаугране' изнели су мишљење да шпански репрезентативац није успео да одржи висок ниво форме током три године у клубу.

"Његови наступи су ишли силазном путањом у свакој од три сезоне. Брзо се уклопио у стил и начин игре тима, као да није и одлазио, али упркос томе није успео да задржи висок ниво игре кроз целу сезону. Сваку годину започео је сјајно, али је, исто тако, сваки пут уследио пад у другој половини године", наводи се у саопштењу.

Фабрегас је постигао 42 гола на 151 мечу за Барселону у претходне три сезоне, освојивши са клубом Лигу и Куп краља, да би у четвртак потписао петогодишњи уговор са 'Плавцима' из Лондона – који су за њега издвојили 33 милиона евра, један мање од Барселоне.

"Дошао је као неко ко би требало да донесе још више опасности по гол противника, својим одличним пасовима и голгетерским способностима. Али, та 'магија' је бледела из сезоне у сезону", наводи се даље у сопштењу. "У последња 24 меча, по осам у завршници сваке сезоне, постигао је један, па шест, па један погодак. Због неког разлога, никада није играо са истим квалитетом почетак и крај сезоне".

Фабрегас се тренутно налази у Бразилу са националним тимом, а од 21 сата очекује га први дуел против селекције Холандије.

Коментари / 0

Оставите коментар