Barsa "paljbom" po Sesku!

Barselona je izdala saopštenje na zvaničnom sajtu kluba, nedostojno renomea katalonskog giganta, u kom se kritikuje Fransesk Sesk Fabregas.

Fudbal 13.06.2014 | 12:30
Barsa "paljbom" po Sesku!

Dvadesetsedmogodišnji vezista fudbalski je odrastao u Barseloni, pre nego što je prešao u Arsenal, a u četvrtak se ponovo vratio na Ostrvo – ovoga puta u ekipu Čelsija.

Čelnici 'Blaugrane' izneli su mišljenje da španski reprezentativac nije uspeo da održi visok nivo forme tokom tri godine u klubu.

"Njegovi nastupi su išli silaznom putanjom u svakoj od tri sezone. Brzo se uklopio u stil i način igre tima, kao da nije i odlazio, ali uprkos tome nije uspeo da zadrži visok nivo igre kroz celu sezonu. Svaku godinu započeo je sjajno, ali je, isto tako, svaki put usledio pad u drugoj polovini godine", navodi se u saopštenju.

Fabregas je postigao 42 gola na 151 meču za Barselonu u prethodne tri sezone, osvojivši sa klubom Ligu i Kup kralja, da bi u četvrtak potpisao petogodišnji ugovor sa 'Plavcima' iz Londona – koji su za njega izdvojili 33 miliona evra, jedan manje od Barselone.

"Došao je kao neko ko bi trebalo da donese još više opasnosti po gol protivnika, svojim odličnim pasovima i golgeterskim sposobnostima. Ali, ta 'magija' je bledela iz sezone u sezonu", navodi se dalje u sopštenju. "U poslednja 24 meča, po osam u završnici svake sezone, postigao je jedan, pa šest, pa jedan pogodak. Zbog nekog razloga, nikada nije igrao sa istim kvalitetom početak i kraj sezone".

Fabregas se trenutno nalazi u Brazilu sa nacionalnim timom, a od 21 sata očekuje ga prvi duel protiv selekcije Holandije.

Komentari / 0

Ostavite komentar