Оштре критике опозиције у парламенту Српске

Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске почела је данас разматрањем приједлога законских мјера Владе за санацију штете након мајских поплава.

Република Српска 13.06.2014 | 15:17
Оштре критике опозиције у парламенту Српске

Сједници присуствују и потпредсједник Српске Емил Влајки, премијер Српске Жељка Цвијановић, министри и предсједавајући Вијећа народа Републике Српске Момир Малић.

Влада Републике Српске, на чији захтјев је заказана посебна сједница парламента, затражила је да се води обједињена скупштинска расправа о предложеним тачкама дневног реда. Посланици из реда опозиције тврде да је тиме прекршен скупштински пословник због чега су упутили оштре критике, наглашавајући да је то брука и срамота и “дјело великог Баје”.

Током скупштинске расправе о предложеном дневном реду, предсједник Народне скупштине Игор Радојичић рекао је да су неосноване примједбе опозиције да је дошло до повреде скупштинског пословника, јер је обједињена расправа о предложеним тачкама дневног реда предвиђена пословником.

„Волио бих да имамо сједницу на којој ћемо сви бити фокусирани на помоћ људима, као и да буде конструктивних приједлога, а пуно мање политизације и свега онога што чини узаврелу предизборну атмосферу“, рекао је Радојичић новинарима.

Према његовим ријечима, опозиционе странке нису доставиле никакве амандмане на мјере Владе Српске за санацију штете од поплава.

„Има неких њихових примједби на дневни ред, које нису у складу са пословником зато што је ријеч о посебној сједници парламента“, додао је Радојичић.

На захтјев посланичког клуба Народног демократског покрета, око 11 часова, у парламенту Српске дата је пауза од 60 минута.

Како сазнаје БН телевизија, посланички клубови опозиционих странака СДС-а, НДП-а и ПДП-а осудили су потез предсједника Народне скупштине РС Игора Радојичића о иницијативи обједињавања расправе о цијелом сету закона данашње посебне сједнице те су се у паузи скупштинског засједања обратили јавности.

Шеф Клуба посланика ПДП-а Зоран Ђерић рекао је да је опозиција доведена до зида овом иницијативом, али такође је нагласио да ће дати свој допринос скупштинској расправи. Мјере Владе РС, Ђерић је оцијенио
лошим за грађане РС, а добре за тајкуне и оне који су опљачкали РС, преноси БН ТВ.

„Наћи ћемо начин да грађане ипак упознамо с приједлозима наших мјера. Дискусија један минут за један закон не постоји ни у Руанди“, рекао је Ђерић медијима.
 

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Схоми

13.06.2014 13:18

Нема нам спаса,оволика неслога у РС једног народа који треба да се дрзи заједно,поготово послије поплава. Јасно се сада види како БЛ не воли БН само због СНСД и СДС, о остатку је сувисно прицати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

стојан

13.06.2014 13:24

Не вридјајте милосевица !!!баја је раван хитлеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оксиген

13.06.2014 13:46

За Схомија: Ништа не брини, народ се не мрзи и не доживљавај то трагично. Бања Луку не чини само Баја и његова отуђена и арогантна дружина...Народ је и овдје српски, који искрено саосјећа са својом семберском, посавском браћом. То је већ виђено и на различите начине демонстрирано. Бијељино, Семберијо - права, људска, цивилизована Бања Лука је уз тебе. Она хумана Бања Лука која каже: "брат је мио из којег год дијела Српске био"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

13.06.2014 14:06

Бајини саветници га саветују и гурају у невиђену пропаст. Ограничити слободу говора у Народном парламенту у срцу Европе која је препознатљива по демократији је равно политичком самоубиству. Овакве одлуке могли су донети само тајкуни, да избегну плаћање дуга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЈУРАДЈ

13.06.2014 14:15

Ово је код нас расуло и пропаст и то већ једном треба назвати правим именом. Нема ово све код нас никакве везе са демократијом. Срамота стварно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

13.06.2014 16:26

Незнам да ли сам у праву, али мозда ово сто цу реци мозе заинтересовати и Васковица ако цита коментаре... Није ми јасно ако су неки политицари из СДС и мени се цини ПДП или јос неке (није СНСД) били смијењени због опструкција или цега вец не на нивоу бх, а СНСД никада није... А говоре да те странке раде за ОХР, НАТО, ЕУ, Марсовце, па цак и за Вулканце (мр.Споцк). Знаци ако до сада није нити један кадар СНСД смијењен онда је оцито да раде за неке интересе (сигуран сам за Руске) да се иницира нестабилност региона, а самим тиме и еxтра зараде тајкуна из тих земаља (рацунам у то и Кинезе)... Одбијати нецију помоц а ици тразити кредит под ко зна којим условима је ВАН СВАКЕ ПАМЕТИ... Зато ме цуди Вуциц као један изузетан и проницљив дрзавник да јавно не реагира онако како реагира према саадасњем руководству кад га прекидају његови министри... И на крају, која је то ментална склоп из владаујце структуре кад свакодневно цитају и слусају незадовољство градјана, а не подузимају ниста осим да измисљају кривце.. И у највецој диктатури су се владајуци повлацили из власти, а неки и бјезали...

ОДГОВОРИТЕ
Name

виктор

13.06.2014 16:36

Лако је критиковати. ДАЈТЕ ИДЕЈЕ ПРЕДЛОЖИТЕ НЕШТО РЕАЛНО ОСТВАРИВО.

ОДГОВОРИТЕ