Oštre kritike opozicije u parlamentu Srpske

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske počela je danas razmatranjem prijedloga zakonskih mjera Vlade za sanaciju štete nakon majskih poplava.

Republika Srpska 13.06.2014 | 15:17
Oštre kritike opozicije u parlamentu Srpske

Sjednici prisustvuju i potpredsjednik Srpske Emil Vlajki, premijer Srpske Željka Cvijanović, ministri i predsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske Momir Malić.

Vlada Republike Srpske, na čiji zahtjev je zakazana posebna sjednica parlamenta, zatražila je da se vodi objedinjena skupštinska rasprava o predloženim tačkama dnevnog reda. Poslanici iz reda opozicije tvrde da je time prekršen skupštinski poslovnik zbog čega su uputili oštre kritike, naglašavajući da je to bruka i sramota i “djelo velikog Baje”.

Tokom skupštinske rasprave o predloženom dnevnom redu, predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić rekao je da su neosnovane primjedbe opozicije da je došlo do povrede skupštinskog poslovnika, jer je objedinjena rasprava o predloženim tačkama dnevnog reda predviđena poslovnikom.

„Volio bih da imamo sjednicu na kojoj ćemo svi biti fokusirani na pomoć ljudima, kao i da bude konstruktivnih prijedloga, a puno manje politizacije i svega onoga što čini uzavrelu predizbornu atmosferu“, rekao je Radojičić novinarima.

Prema njegovim riječima, opozicione stranke nisu dostavile nikakve amandmane na mjere Vlade Srpske za sanaciju štete od poplava.

„Ima nekih njihovih primjedbi na dnevni red, koje nisu u skladu sa poslovnikom zato što je riječ o posebnoj sjednici parlamenta“, dodao je Radojičić.

Na zahtjev poslaničkog kluba Narodnog demokratskog pokreta, oko 11 časova, u parlamentu Srpske data je pauza od 60 minuta.

Kako saznaje BN televizija, poslanički klubovi opozicionih stranaka SDS-a, NDP-a i PDP-a osudili su potez predsjednika Narodne skupštine RS Igora Radojičića o inicijativi objedinjavanja rasprave o cijelom setu zakona današnje posebne sjednice te su se u pauzi skupštinskog zasjedanja obratili javnosti.

Šef Kluba poslanika PDP-a Zoran Đerić rekao je da je opozicija dovedena do zida ovom inicijativom, ali takođe je naglasio da će dati svoj doprinos skupštinskoj raspravi. Mjere Vlade RS, Đerić je ocijenio
lošim za građane RS, a dobre za tajkune i one koji su opljačkali RS, prenosi BN TV.

„Naći ćemo način da građane ipak upoznamo s prijedlozima naših mjera. Diskusija jedan minut za jedan zakon ne postoji ni u Ruandi“, rekao je Đerić medijima.
 

 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Shomi

13.06.2014 13:18

Nema nam spasa,ovolika nesloga u RS jednog naroda koji treba da se drzi zajedno,pogotovo poslije poplava. Jasno se sada vidi kako BL ne voli BN samo zbog SNSD i SDS, o ostatku je suvisno pricati...

ODGOVORITE
Name

stojan

13.06.2014 13:24

Ne vridjajte milosevica !!!baja je ravan hitleru.

ODGOVORITE
Name

Оксиген

13.06.2014 13:46

За Shomija: Ништа не брини, народ се не мрзи и не доживљавај то трагично. Бања Луку не чини само Баја и његова отуђена и арогантна дружина...Народ је и овдје српски, који искрено саосјећа са својом семберском, посавском браћом. То је већ виђено и на различите начине демонстрирано. Бијељино, Семберијо - права, људска, цивилизована Бања Лука је уз тебе. Она хумана Бања Лука која каже: "брат је мио из којег год дијела Српске био"!

ODGOVORITE
Name

Slobodan

13.06.2014 14:06

Bajini savetnici ga savetuju i guraju u neviđenu propast. Ograničiti slobodu govora u Narodnom parlamentu u srcu Evrope koja je prepoznatljiva po demokratiji je ravno političkom samoubistvu. Ovakve odluke mogli su doneti samo tajkuni, da izbegnu plaćanje duga.

ODGOVORITE
Name

DJURADJ

13.06.2014 14:15

Ovo je kod nas rasulo i propast i to već jednom treba nazvati pravim imenom. Nema ovo sve kod nas nikakve veze sa demokratijom. Sramota stvarno.

ODGOVORITE
Name

Knjaz Milos

13.06.2014 16:26

Neznam da li sam u pravu, ali mozda ovo sto cu reci moze zainteresovati i Vaskovica ako cita komentare... Nije mi jasno ako su neki politicari iz SDS i meni se cini PDP ili jos neke (nije SNSD) bili smijenjeni zbog opstrukcija ili cega vec ne na nivou bh, a SNSD nikada nije... A govore da te stranke rade za OHR, NATO, EU, Marsovce, pa cak i za Vulkance (mr.Spock). Znaci ako do sada nije niti jedan kadar SNSD smijenjen onda je ocito da rade za neke interese (siguran sam za Ruske) da se inicira nestabilnost regiona, a samim time i extra zarade tajkuna iz tih zemalja (racunam u to i Kineze)... Odbijati neciju pomoc a ici traziti kredit pod ko zna kojim uslovima je VAN SVAKE PAMETI... Zato me cudi Vucic kao jedan izuzetan i pronicljiv drzavnik da javno ne reagira onako kako reagira prema saadasnjem rukovodstvu kad ga prekidaju njegovi ministri... I na kraju, koja je to mentalna sklop iz vladaujce strukture kad svakodnevno citaju i slusaju nezadovoljstvo gradjana, a ne poduzimaju nista osim da izmisljaju krivce.. I u najvecoj diktaturi su se vladajuci povlacili iz vlasti, a neki i bjezali...

ODGOVORITE
Name

viktor

13.06.2014 16:36

Lako je kritikovati. DAJTE IDEJE PREDLOŽITE NEŠTO REALNO OSTVARIVO.

ODGOVORITE