Експлозивом на кућу полицајца

На кућу полицијског службеника С.Љ, запосленог у Центру јавне безбједности Источно Сарајево, рано јутрос активирана је непозната експлозивна направа која је угрозила живот укућана и проузроковала већа оштећења, рекао је Срни начелник Центра Раденко Васиљевић.

Република Српска 13.06.2014 | 20:54
Експлозивом на кућу полицајца

Васиљевић је рекао да се ноћас око 1.55 часова Полицијској станици Пале путем телефона обратио полицијски службеник С.Љ, настањен у улици Југ Богдана број 4 у Палама и пријавио да је на његову кућу активирана непозната експлозивна направа.

Према његовим ријечима, полицијски службеници су одмах изашли на лице мјеста и о догађају обавијестили дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Источно Сарајево.

"У моменту експлозије у кући су се налазиле двије породице, међу чијим члановима је и четворо малољетне дјеце, али, на срећу, нико није повријеђен", нагласио је Васиљевић.

Он је додао да је у току увиђај којим руководи дежурни тужилац Окружног тужилаштва Источно Сарајево, а предузимају се мјере и радње на проналаску извршилаца.

"Центар јавне безбједности Источно Сарајево осуђује овај покушај убиства полицијског службеника и чланова његове породице", рекао је Васиљевић, додавши да овакав злочиначки чин у којем се није водило рачуна о могућим жртвама указује на безобзирност извршилаца овог кривичног дјела.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић осудио је напад на кућу полицијског инспектора на Палама, поручивши да то неће ни уплашити нити зауставити полицију у провођењу законом предвиђених мјера и радњи.

"Обавијештен сам да је иза поноћи извршен напад на кућу у којој живи наш полицијски инспектор на Палама. Ово је још један доказ колико је полицијски посао тежак", рекао је Јовичић новинарима у Бањалуци пред почетак засједања Народне скупштине Српске.

Он је додао да то представља додатни мотив за припаднике МУП-а Српске да се обрачунају са свима који крше законе.

Јовичић је додао да су на терену директор Полиције Српске Гојко Васић и начелник Управе криминалистичке полиције Зоран Мандић, те да се заједно са тужилаштвом ради на овом случају.

На кућу полицијског службеника С.Љ, запосленог у Центру јавне безбједности Источно Сарајево, рано јутрос активирана је непозната експлозивна направа која је угрозила живот укућана и проузроковала већа оштећења.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мд

13.06.2014 10:17

Поцело код нас као у Колумбији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

13.06.2014 13:38

Звони звоно за узбуну полицијским службеницима у Републици Српској.Господо, очито систем не стоји иза вас, те се што хитније морате самоорганизовати да би одбранили себе и своју дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

13.06.2014 14:15

Мора да је неке Бајине тајкуне начепио, док су се овако ослили с бомбама на кућу полицајца. Те силедзије могу за овакво нешто имати једино Бајину директну подршку. Ово су очигледно методе Великог Баје. Познато је да је МК из Власенице а посланик СНСД-а у НС РС осуђивани отмичар из политичких разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Беба

13.06.2014 14:21

Сваки поштени грађанин стаће у одбрану поштеног полицајца. На полицајцима је да очисте своје редове од шљама и створе повољнији имиџ код грађана. Данас у стварности нажалост није тако. Неким полицајцима је битније узети 20 КМ за себе лично и не размишљати о посљедицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

митар

13.06.2014 17:03

Да ли се овако дигне сва полиција и кад се неком градјану дрзну криминалци па запале ауто, истуку га, пуцају на њега или не ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

14.06.2014 06:03

Не знам ста је било,видим да су две породице доведене у опасност.Залосно.Свако "засто", има своје "зато".

ОДГОВОРИТЕ