Eksplozivom na kuću policajca

Na kuću policijskog službenika S.Lj, zaposlenog u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, rano jutros aktivirana je nepoznata eksplozivna naprava koja je ugrozila život ukućana i prouzrokovala veća oštećenja, rekao je Srni načelnik Centra Radenko Vasiljević.

Republika Srpska 13.06.2014 | 20:54
Eksplozivom na kuću policajca

Vasiljević je rekao da se noćas oko 1.55 časova Policijskoj stanici Pale putem telefona obratio policijski službenik S.Lj, nastanjen u ulici Jug Bogdana broj 4 u Palama i prijavio da je na njegovu kuću aktivirana nepoznata eksplozivna naprava.

Prema njegovim riječima, policijski službenici su odmah izašli na lice mjesta i o događaju obavijestili dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

"U momentu eksplozije u kući su se nalazile dvije porodice, među čijim članovima je i četvoro maloljetne djece, ali, na sreću, niko nije povrijeđen", naglasio je Vasiljević.

On je dodao da je u toku uviđaj kojim rukovodi dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a preduzimaju se mjere i radnje na pronalasku izvršilaca.

"Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo osuđuje ovaj pokušaj ubistva policijskog službenika i članova njegove porodice", rekao je Vasiljević, dodavši da ovakav zločinački čin u kojem se nije vodilo računa o mogućim žrtvama ukazuje na bezobzirnost izvršilaca ovog krivičnog djela.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić osudio je napad na kuću policijskog inspektora na Palama, poručivši da to neće ni uplašiti niti zaustaviti policiju u provođenju zakonom predviđenih mjera i radnji.

"Obaviješten sam da je iza ponoći izvršen napad na kuću u kojoj živi naš policijski inspektor na Palama. Ovo je još jedan dokaz koliko je policijski posao težak", rekao je Jovičić novinarima u Banjaluci pred početak zasjedanja Narodne skupštine Srpske.

On je dodao da to predstavlja dodatni motiv za pripadnike MUP-a Srpske da se obračunaju sa svima koji krše zakone.

Jovičić je dodao da su na terenu direktor Policije Srpske Gojko Vasić i načelnik Uprave kriminalističke policije Zoran Mandić, te da se zajedno sa tužilaštvom radi na ovom slučaju.

Na kuću policijskog službenika S.LJ, zaposlenog u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, rano jutros aktivirana je nepoznata eksplozivna naprava koja je ugrozila život ukućana i prouzrokovala veća oštećenja.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Md

13.06.2014 10:17

Pocelo kod nas kao u Kolumbiji

ODGOVORITE
Name

Kiki

13.06.2014 13:38

Zvoni zvono za uzbunu policijskim službenicima u Republici Srpskoj.Gospodo, očito sistem ne stoji iza vas, te se što hitnije morate samoorganizovati da bi odbranili sebe i svoju djecu.

ODGOVORITE
Name

Slobodan

13.06.2014 14:15

Mora da je neke Bajine tajkune načepio, dok su se ovako oslili s bombama na kuću policajca. Te siledzije mogu za ovakvo nešto imati jedino Bajinu direktnu podršku. Ovo su očigledno metode Velikog Baje. Poznato je da je MK iz Vlasenice a poslanik SNSD-a u NS RS osuđivani otmičar iz političkih razloga.

ODGOVORITE
Name

Beba

13.06.2014 14:21

Svaki pošteni građanin staće u odbranu poštenog policajca. Na policajcima je da očiste svoje redove od šljama i stvore povoljniji imidž kod građana. Danas u stvarnosti nažalost nije tako. Nekim policajcima je bitnije uzeti 20 KM za sebe lično i ne razmišljati o posljedicama.

ODGOVORITE
Name

mitar

13.06.2014 17:03

Da li se ovako digne sva policija i kad se nekom gradjanu drznu kriminalci pa zapale auto, istuku ga, pucaju na njega ili ne ???

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

14.06.2014 06:03

Ne znam sta je bilo,vidim da su dve porodice dovedene u opasnost.Zalosno.Svako "zasto", ima svoje "zato".

ODGOVORITE