Завршава се настава у основним и средњим школама

У Републици Српској данас се завршава настава у школској 2013/2014. години за 85.241 ученика основних и 33.324 ученика средњих школа.

Република Српска 13.06.2014 | 11:02
Завршава се настава у основним и средњим школама

Раније је завршена настава за 11.494 матуранта основних школа и 13.127 матураната средњих школа, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Поводом завршетка наставе, министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија упутио је честитку свим ученицима, наставницима и ваннаставном особљу у школама.

"Велика солидарност и узајамна помоћ, коју су показали грађани Републике
Српске, допринијела је да успјешно завршимо ову школску годину и у специфичним околностима, које су проузроковале недавне поплаве.

Увјерен сам да ћемо на темељу те солидарности успјети обновити оштећене објекте и да ће у септембру све школе отворити врата и спремно дочекати ученике", наведено је у честитки министра Мутабџије.

Свим ученицима министар је пожелио да љетни распуст проведу у добром
расположењу, да се одморе и припреме за нове изазове у стицању знања и вјештина потребних у даљем образовању.

Свршеним основцима и средњошколцима министар Мутабџија је честитао завршетак важног образовног, али и животног поглавља које ће бити добра основа за
будуће планове и циљеве.

Запосленима у просвјети Мутабџија је захвалио на показаном труду да организују наставу и у ванредној ситуацији и бризи за безбједност сваког ученика, те их позвао да љетни распуст искористе како би створили боље услове у школама и подигли на виши ниво квалитет образовања у Републици Српској.

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар