Završava se nastava u osnovnim i srednjim školama

U Republici Srpskoj danas se završava nastava u školskoj 2013/2014. godini za 85.241 učenika osnovnih i 33.324 učenika srednjih škola.

Republika Srpska 13.06.2014 | 11:02
Završava se nastava u osnovnim i srednjim školama

Ranije je završena nastava za 11.494 maturanta osnovnih škola i 13.127 maturanata srednjih škola, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Povodom završetka nastave, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija uputio je čestitku svim učenicima, nastavnicima i vannastavnom osoblju u školama.

"Velika solidarnost i uzajamna pomoć, koju su pokazali građani Republike
Srpske, doprinijela je da uspješno završimo ovu školsku godinu i u specifičnim okolnostima, koje su prouzrokovale nedavne poplave.

Uvjeren sam da ćemo na temelju te solidarnosti uspjeti obnoviti oštećene objekte i da će u septembru sve škole otvoriti vrata i spremno dočekati učenike", navedeno je u čestitki ministra Mutabdžije.

Svim učenicima ministar je poželio da ljetni raspust provedu u dobrom
raspoloženju, da se odmore i pripreme za nove izazove u sticanju znanja i vještina potrebnih u daljem obrazovanju.

Svršenim osnovcima i srednjoškolcima ministar Mutabdžija je čestitao završetak važnog obrazovnog, ali i životnog poglavlja koje će biti dobra osnova za
buduće planove i ciljeve.

Zaposlenima u prosvjeti Mutabdžija je zahvalio na pokazanom trudu da organizuju nastavu i u vanrednoj situaciji i brizi za bezbjednost svakog učenika, te ih pozvao da ljetni raspust iskoriste kako bi stvorili bolje uslove u školama i podigli na viši nivo kvalitet obrazovanja u Republici Srpskoj.

 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar