Пензионере ослободити пореза солидарности

Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки предложио је да, кад је ријеч о Фонду и порезу солидарности, пензионери не буду опорезовани, наводећи да би губитак прихода од неузимања у обзир високих пензија након усвајања пореза, био незнатан.

Република Српска 13.06.2014 | 10:47
Пензионере ослободити пореза солидарности

Поводом низа закона по хитном поступку, о којима ће данас расправљати посланици Народне скупштине Републике Српске, Влајкијев кабинет је предложио да се сви запослени на буџету, који имају апсолутну социјалну сигурност, опорезују по владином приједлогу до износа републичког просјека плата, а да се од тог износа формира прогресивна пореска стопа, од три одсто па надаље.

У саопштењу се наводи да би у реалном сектору гдје гро плата за највећи број радника износи просјечно око 550 КМ, требало опорезовати оне чији су износи виши од републичког просјека плата, по прогресивној стопи од три одсто па надаље.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЕРО

13.06.2014 08:58

ОСЛОБОДИТИ ПЕНЗИОНЕРЕ И СВЕ РАДНИКЕ КОЈИ НЕ ПРИМАЈУ РЕПУБЛИЧКИ ПРОСИЈЕК.КАКАВ СОЛИДАРНИ ПОРЕЗ КАД ЈЕ НА СИЛУ.ЧИСТИ АРАЧ,ЗА ВРИЈЕМЕ ОСМАНЛИЈА УЗИМАНО ЈЕ ЈЕДНА ТРЕЋИНА ,А ОВО ДАНАШЊЕ ЦАРСТВО ОДУЗЕ И ЖИВОТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

13.06.2014 09:10

Они једва зиве и без пореза....ови су пијане будале сто то предлазу

ОДГОВОРИТЕ