Penzionere osloboditi poreza solidarnosti

Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki predložio je da, kad je riječ o Fondu i porezu solidarnosti, penzioneri ne budu oporezovani, navodeći da bi gubitak prihoda od neuzimanja u obzir visokih penzija nakon usvajanja poreza, bio neznatan.

Republika Srpska 13.06.2014 | 10:47
Penzionere osloboditi poreza solidarnosti

Povodom niza zakona po hitnom postupku, o kojima će danas raspravljati poslanici Narodne skupštine Republike Srpske, Vlajkijev kabinet je predložio da se svi zaposleni na budžetu, koji imaju apsolutnu socijalnu sigurnost, oporezuju po vladinom prijedlogu do iznosa republičkog prosjeka plata, a da se od tog iznosa formira progresivna poreska stopa, od tri odsto pa nadalje.

U saopštenju se navodi da bi u realnom sektoru gdje gro plata za najveći broj radnika iznosi prosječno oko 550 KM, trebalo oporezovati one čiji su iznosi viši od republičkog prosjeka plata, po progresivnoj stopi od tri odsto pa nadalje.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ERO

13.06.2014 08:58

OSLOBODITI PENZIONERE I SVE RADNIKE KOJI NE PRIMAJU REPUBLIČKI PROSIJEK.KAKAV SOLIDARNI POREZ KAD JE NA SILU.ČISTI ARAČ,ZA VRIJEME OSMANLIJA UZIMANO JE JEDNA TREĆINA ,A OVO DANAŠNJE CARSTVO ODUZE I ŽIVOT.

ODGOVORITE
Name

nnn

13.06.2014 09:10

Oni jedva zive i bez poreza....ovi su pijane budale sto to predlazu

ODGOVORITE