Звезда се вероватно неће жалити

Фудбалски клуб Црвена звезда највероватније се неће жалити Суду за арбитражу у спорту на одлуку Европске фудбалске уније о једногодишњој суспензији.

Фудбал 13.06.2014 | 09:23
Звезда се вероватно неће жалити

’Црвено-бели’ су кажњени због кршења фер-плеја, а у одбразложењу одлуке УЕФА као разлог истичу се нетачни подаци око дуговања.

Клуб из Љутице Богдана има право на жалбу до 16. јуна, али је челницима ’црвено-белих’ јасно да је готово не постоји шанса да казна буде укинута. Због тога је могуће да већ у петак у току дана стигне и званична потврда о одустајању од жалбе.

На „Маракани“ су се, иначе, определили да потраже мишљење од две веома утицајне адвокатске канцеларије, једне домаће и једне стране, како би сазнали да ли ће жалба моћи да доведе до поништавања одлуке о суспензији. Са обе адресе је у Љутице Богдана стигао исти одговор, да жалба не би имала никаквог смисла.

Оно што је дефинитивно разјашњено је да евентуална жалба не би са собом повлачила могућност повећавања временске казне у случају одбијања. Ипак, само подношење жалбе доводи до трошка од 20.000 евра, што због ситуације у каквој се Звезда тренутно налази није мало.

У случају да не дође до великог преокрета у последња четири дана, ситуација везана за учешће српских клубова на европској сцени би била кристално јасна. У канцеларију ФСС још није стигао одговор УЕФА на питања о даљим потезима у случају потврде елиминације Црвене звезде, али је јасно да ће после 16. јуна њено место у жребу заузети Партизан, док ће у квалификације за Лигу Европе ићи Јагодина, Војводина и Чукарички.

Коментари / 0

Оставите коментар